Για πολλούς, το μέλλον των smartphones περιλαμβάνει μοντέλα με αναδιπλούμενη οθόνη τα οποία κρατούν τις διαστάσεις τους σε μικρό μέγεθος ενώ όταν είναι πλήρως ανοιχτή η οθόνη, τότε αυτή έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος. Αν και ακόμα δεν έχουμε δει στην κυκλοφορία ένα τέτοιο μοντέλο, η ZTE παρουσίασε σήμερα το ΖΤΕ Axon M το οποίο δοκιμάζει ένα διαφορετικό τρόπο στο να προσφέρει κάτι παρόμοιο.

Στην ουσία το Axon M έρχεται με δύο οθόνες των 5.2 ιντσών με ανάλυση Full HD η οποία μπορεί να διπλώσει η μία πάνω στην άλλη. Μόλις ο χρήστης ξεδιπλώνσει τη συσκευή, τότε έχει στη διάθεσή του μια οθόνη συνολικής επιφάνειας 6,75 ιντσών αν και όχι ενιαία.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το Huawei Mate 10 είναι πλέον επίσημο

Η ZTE ανέπτυξε για το νέο της smartphone ειδικό λογισμικό με την ονομασία Dual Mode το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί μία εφαρμογή ανά οθόνη ενώ το Extended Mode αφαιρεί τον περιορισμό αυτό. Ακόμα υπάρχει και το Mirror Mode όπου το περιεχόμενο της μίας οθόνης, προβάλλεται και στη δεύτερη. Εσωτερικά το Axon M έρχεται με Snapdragon 821 chipset, 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει κάμερα 20MP. Τρέχει Android Nougat 7.1.2 Nougat και η μπαταρία των 3180mAh υπόσχεται αυτονομία μίας ημέρας.

Περίεργη θεωρείται η απόφαση της ZTE να κυκλοφορήσει το μοναδικό αυτό smartphone αρχικά στην αγορά των Η.Π.Α με τιμή $725 τον επόμενο μήνα. Η κινεζική εταιρεία πάντως υπόσχεται ότι θα κυκλοφορήσει τη συσκευή στην Ευρώπη και στην Κίνα, χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες.