Τ0 Netflix, η δημοφιλής video streaming υπηρεσία, αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους να αξιοποιήσετε την 4Κ τηλεόραση που μόλις αγοράσατε, δίνοντας τη δυνατότητα να απολαύσετε ταινίες και σειρές με κορυφαία εικόνα.

Το ίδιο όμως θέλει να πετύχει το Netflix και στον τομέα του ήχου, ανακοινώνοντας ότι προχώρησε στην αναβάθμιση της τεχνολογίας audio streaming για αρκετό από το περιεχόμενό του. Πλέον ο ήχος κατά την αναπαραγωγή της ταινίας, θα προσαρμόζεται στην ταχύτητα του Internet που έχει ο χρήστης, ακριβώς όπως συμβαίνει και με την εικόνα. Έτσι το μέγιστο bit-rate φτάνει τα 640 kbps για όσα συστήματα υποστηρίζουν surround ήχο 5.1 ενώ στα συστήματα με Dolby Atmos, φτάνει τα 768 Kbps.

Διάβασε επίσης: Το Facebook Messenger πρόκειται να ανανεωθεί πλήρως σύντομα.

Αν πάντως η ταχύτητα Internet σας δεν είναι καλή, τότε ο ήχος θα «πέφτει» στα 192 Kbps προκειμένου να αποφευχθεί το video buffering. Σύμφωνα με το Netflix, το bitrate του ήχου ήταν κάτι που η υπηρεσία όριζε από την αρχή της αναπαραγωγής, ανάλογα με τις συνθήκες σύνδεσης που επικρατούσαν τότε. Ακόμα και αν το Internet σας μετά ήταν πολύ πιο γρήγορο, ο ήχος παρέμενε με χαμηλή ποιότητα κάτι που πλέον δεν θα συμβαίνει.