Η Samsung επιβεβαίωσε ότι τα κορυφαία μοντέλα τηλεοράσεων των σειρών QLED και UHD, θα μπορέσουν να αναπαράγουν περιεχόμενο HDR10+ μέσω της υπηρεσίας Amazon Prime Video.

Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο από αύριο και οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν να απολαύσουν εντυπωσιακές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στο νέο HDR πρότυπο όπως το The Grand Tour, The Tick και πολλές άλλες. Συνολικά η Samsung με την Amazon αναμένεται να υποστηρίξουν 100 διαφορετικές παραγωγές, με περισσότερο περιεχόμενο να έρχεται τους επόμενους μήνες.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το Samsung Galaxy S9 θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα στην επόμενη έκθεση MWC

Για να φτάσουμε στο σημείο αυτό, προηγήθηκε τον περασμένο Απρίλιο η κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών για τη δημιουργία ενός νέου HDR προτύπου το οποίο θα βελτίωνε σημαντικά την ποιότητα εικόνας που προσφέρει το παραδοσιακό HDR10. Η διαφορά βρίσκεται στην προσθήκη Dynamic Tone Mapping που επιτρέπει στην τηλεόραση να ρυθμίζει τη φωτεινότητα και το κοντράστ σε κάθε σκηνή ή ακόμα και σε κάθε καρέ.

Επιπλέον η Samsung συνεργάζεται με το κινηματογραφικό στούντιο 20th Century Fox αλλά και την Panasonic για να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα και σε άλλες εταιρείες να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία του HDR10+. Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα, θα μάθουμε στις αρχές Ιανουαρίου στη CES 2018.