Ήδη το Xbox One της Microsoft θεωρείται εκτός από μια ικανότατη παιχνιδομηχανή, και μια πολύ καλή λύση media player εξαιτίας των κορυφαίων εφαρμογών του χώρου που διατίθονται στην πλατφόρμα του.

Από τεχνικής πλευράς, η Microsoft αναμένεται να το κάνει ακόμα πιο «δυνατό» αφού σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, σε μελλοντική αναβάθμιση που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο, τα μοντέλα Xbox One S και Xbox One X, θα υποστηρίζουν την τεχνολογία Dolby Vision.

Διάβασε επίσης: Το διάσημο ρομπότ με την ανθρώπινη μορφή Honda Asimo βγήκε στη “σύνταξη”

Το Dolby Vision αποτελεί κατά γενική ομολογία μια πολύ καλύτερη τεχνολογία από το HDR10, απογειώνοντας την φωτεινότητα και την πιστότητα των χρωμάτων σε συμβατές τηλεοράσεις όπως στην περίπτωση των τελευταίων LG OLED μοντέλων.

Με την προσθήκη του Dolby Vision, το Xbox One γίνεται ένα από τα ελάχιστα επιτραπέζια players που υποστηρίζουν παράλληλα και πολυκαναλικό ήχο Dolby Atmos. Τη δυνατότητα αυτή την έχουν μέχρι στιγμής το Apple TV 4K αλλά και το Chromecast Ultra της Google.

Πάντως η υποστήριξη Dolby Vision για την ώρα υποστηρίζεται μόνο στην εφαρμογή του Netflix και σε συγκεκριμένες ταινιες και τηλεοπτικές σειρές.