Η δυνατότητα να μπορούν να αναμετρηθούν gamers από όλο τον κόσμο, το λεγόμενο cross-play, στο ίδιο παιχνίδι από διαφορετικές πλατφόρμες, αποτελεί ένα στόχο πολλών εταιρειών, με μια σημαντική όμως απουσία, αυτή της Sony και του PlayStation 4.

Μετά όμως αρκετά μηνύματα από gamers, η Sony κάνει το βήμα να άρει τον περιορισμό αυτό, ξεκινώντας από το δημοφιλέστερο ίσως παιχνίδι της χρονιάς, το Fortnite. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ιαπωνική εταιρεία, οι κάτοχοι του PlayStation 4 μπορούν από σήμερα να συμμετάσχουν σε ένα ανοιχτό δοκιμαστικό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα μπορούν να αναμετρηθούν πάντα σε πραγματικό χρόνο με κατόχους Xbox One αλλά και όσους χρησιμοποιούν κάποια iOS ή Android συσκευή αλλά και Windows/Mac υπολογιστή.

Διάβασε επίσης: Η Google κάνει πιο εύκολες και πιο δημοκρατικές, τις ομαδικές εξόδους με φίλους

Όπως μάλιστα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Sony, το Fortnite είναι ίσως μόνο η αρχή αφού αν όλα πάνε καλά και οι δοκιμές στεφθούν με επιτυχία, τότε το cross-play θα γίνει πραγματικότητα και για άλλα δημοφιλή παιχνίδια, όπως πιθανότατα το Minecraft το οποίο διαθέτει μια τεράστια κοινότητα πίσω του.