Έχουμε συνηθίσει από τη Google να τερματίζει την ανάπτυξη αρκετών υπηρεσιών και εφαρμογών της όταν αυτές δεν βρίσκουν την απήχηση που περίμενε, και κάτι τέτοιο φαίνεται θα ισχύσει σύντομα για το Google Play Music για χάρη του YouTube Music.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως η κίνηση της Google έχει περισσότερο νόημα αφού όπως ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι όλες οι νέες Android συσκευές που θα κυκλοφορούν με την έκδοση 9.0 και την πρόσφατη 10η έκδοση, θα διαθέτουν ως εφαρμογή μουσικής το YouTube Music και όχι το Google Play Music.

Διάβασε επίσης: Το Samsung Galaxy A20s διαθέτει 6.5″ οθόνη και μπαταρία 4000mAh.

Ουσιαστικά αποτελεί τον διάδοχο του Play Music, προσφέροντας κάτι που δεν μπορεί να δώσει ο ανταγωνισμός, τα βιντεοκλιπ. Σε σύγκριση μάλιστα και με άλλες streaming υπηρεσίες, η Google επιθυμεί να προσελκύσει πολλούς νέους χρήστες αλλά και όσους χρησιμοποιούν ήδη κάποια άλλη σχετική υπηρεσία όπως το Spotify και το  Apple Music.

Για το σκοπό αυτό, παρουσίασε πρόσφατα τη λειτουργία Discovery Mix στο YouTube Music, η οποία αποτελεί στην ουσία μια «αντιγραφή» του Discover Weekly του Spotify. Με τη λίστα αυτή, ο χρήστης έχει πρόσβαση κάθε εβδομάδα σε μια λίστα με 49 τραγούδια τα οποία οι αλγόριθμοι της Google πιστεύουν ότι θα αρέσουν στον χρήστη.

Το YouTube Music είναι πλέον ενεργό και στη χώρα μας είτε ανεξάρτητα είτε ως μέρος του YouTube Premium.