Το YouTube είναι ένα από τα αγαπημένα sites ειδικά της νεώτερης ηλικίας, και μέσα στις  υπηρεσίες που διαθέτει περιλαμβάνεται η ζωντανή μετάδοση βίντεο YouTube Livestream, μια λειτουργία όμως που όταν πραγματοποιείται από προσωπικό υπολογιστή, δεν κάνει τη ζωή εύκολη στον χρήστη.

Η Google έχει καταλάβει το πρόβλημα και γι’αυτό το λόγο κάνει πλέον την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, με τον χρήστη να μη χρειάζεται να βρει κάποιον ξεχωριστό encoder προκειμένου να πραγματοποιήσει τη ζωντανή του μετάδοση. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφθεί το youtube.com/webcam και να πατήσει το κουμπί “Go Live”, με τη ζωντανή μετάδοση να ξεκινά σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα με τη χρήση της συνδεδεμένης webcam.

Η διαδικασία πλέον γίνεται τόσο εύκολη όσο και μέσω ενός smartphone ενώ η εταιρεία πιστεύει ότι οι vloggers θα τη χρησιμοποιούν αρκετά περισσότερο από πριν. Μοναδικό μειονέκτημα για την ώρα είναι η συμβατότητα αποκλειστικά με τον Chrome browser, αν και το YouTube αναφέρει ότι σύντομα θα υποστηριχτούν και άλλοι browsers.