Αθόρυβη κυκλοφορία για τη Huawei αυτή την εβδομάδα, με την κινεζική εταιρεία να προχωρά στην κυκλοφορία ενός οικονομικού μοντέλου με την ονομασία Huawei Y6 Pro (2017). Με τιμή €179, το Y6 Pro (2017) θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες και με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών χρωμάτων, μαύρο, χρυσό και ασημί.

Σε αντίθεση με το αρχικό μοντέλο, το νέο smartphone της Huawei στηρίζεται στο Snapdragon 435 chipset με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.4GHz ενώ διαθέτει ίδια ποσότητα μνήμης (2GB) και επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου (16GB). Αντιθέτως η αυτονομία αναμένεται μικρότερη αφού η χωρητικότητα της μπαταρίας πέφτει από τα 4000mAh στα 3.020mAh, αν και η εταιρεία αναφέρει ότι αυτή επαρκεί για μία μέρα κανονικής χρήσης.

Διάβασε επίσης: Το ZTE Nubia Z17 miniS είναι το νέο προσιτό smartphone

Η οθόνη έχει διαστάσεις 5 ιντσών και ανάλυση 720p ενώ το Y6 Pro τρέχει Android 7.0 Nougat, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχει το γραφικό περιβάλλον της Huawei, το EMUI 5.1. Στο πίσω μέρος υπάρχει ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και η κύρια κάμερα των 13MP. Η δεύτερη στο εμπρόσθιο μέρος για τις selfies έχει ανάλυση 5MP.

Αρχικά το Huawei Y6 Pro (2017) θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες τις επόμενες εβδομάδες.