Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Xiaomi στη MWC 2018 θα διαθέτει επίσημη παρουσία, τη μεγαλύτερη έκθεση γύρω από την κινητή τηλεφωνία η οποία θα διεξαχθεί και φέτος στη Βαρκελώνη και συγκεκριμένα από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.

Αν και πολλοί περιμένουν ότι η κινεζική εταιρεία θα συνδυάσει την παρουσία της στην έκθεση με τα αποκαλυπτήρια ενός νέου κορυφαίου μοντέλου, αυτό φαίνεται δεν επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες πληροφορίες. Αυτές αναφέρουν ότι η Xiaomi θα περιοριστεί στο να παρουσιάσει το νέο Surge S2 chipset της και όχι κάποια νέα συσκευή όπως το Mi7 ή το Mi Mix 3 που πολλοί ανέμεναν.

Ίσως η απόφαση της εταιρείας έχει να κάνει με τον όλο «θόρυβο» που δημιουργείται στη συγκεκριμένη έκθεση, και κυρίως με την παρουσία της Samsung όπου φέτος θεωρείται σίγουρο ότι θα παρουσιάσει το Galaxy S9, κλέβοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Πάντως σε ότι αφορά το Mi 7, όταν αυτό παρουσιαστεί από τη Xiaomi, γνωρίζουμε με βάση δηλώσεις του CEO της ότι θα διαθέτει το τελευταίο Snapdragon 845 chipset της Qualcomm, και πιθανότατα μια διπλή κάμερα των 16MP.