Ένα ξεχωριστό smartphone παρουσίασε σήμερα η Xiaomi στην Κίνα, το Xiaomi Mi Mix 3.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη τη συσκευή είναι η οθόνη της η οποία έχει μέγεθος 6,39 ιντσών, στηρίζεται στην τεχνολογία AMOLED, ενώ καλύπτει το 93,4% της εμπρόσθιας πρόσοψης, ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό που βλέπουμε από ένα smartphone.

Για να το καταφέρει αυτό η Xiaomi έχει τοποθετήσει στο πίσω μέρος της συσκευής ένα slider το οποίο μόλις ο χρήστης το σύρει χειροκίνητα, αποκαλύπτει δύο κάμερες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για selfies. Αυτές έχουν ανάλυση 24 και 2MP και οι οποίες έχουν αρκετά καλές επιδόσεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Δύο κάμερες βρίσκουμε και στο πίσω μέρος στα 12MP και οι δύο, τεχνολογίας Sony με διάφραγμα f/1.8. Ειδικά για τις νυχτερινές λήψεις η Xiaomi δηλώνει ότι το Mi Mix 3 φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από το P20 Pro.

Η κινεζική εταιρεία προτιμά το Snapdragon 845 με 6GB μνήμη για το εσωτερικό της συσκευής ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα κυκλοφορήσει και μια νέα έκδοση με 10GB μνήμη αλλά και δυνατότητα σύνδεσης με 5G δίκτυα, ένα από τα πρώτα smartphones στον κόσμο που θα μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Η τιμή του βασικού μοντέλου έχει οριστεί στην Κίνα περίπου στα $420 ενώ θα πρέπει να το περιμένουμε στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του έτους.