Πόσες φορές σου έχει τύχει να ξεχάσεις κάτι στο σπίτι ή το γραφείο φεύγοντας; Καθημερινά αντικείμενα, όπως κλειδιά ή πορτοφόλι, είναι αυτά που συνήθως μένουν πίσω. Για αυτές τις περιπτώσεις (και άλλες παρόμοιες) η Apple δημιούργησε το AirTag, μια συσκευή εντοπισμού αντικειμένων που θα σε βοηθήσει να μη ξεχνάς ποτέ τίποτα!

Η ιδέα πίσω από το AirTag είναι πολύ απλή: απλώς το συνδέεις με τη συσκευή που δεν θες να χάσεις και, όταν χρειαστεί να την εντοπίσεις, αυτό θα σου δείξει την τοποθεσία της μέσα από την υπηρεσία Εύρεση (Find My) της Apple.

Apple AirTag – Πώς λειτουργεί;

Οι δύο βασικές τεχνολογίες του AirTag είναι το Bluetooth και το Ultra Wideband. Μέσω αυτών το tracker επικοινωνεί με το δίκτυο Find My και το iPhone, για να σε οδηγήσει στην τοποθεσία του. Όταν θες να ψάξεις κάτι που δεν βρίσκεις, απλώς ανοίγεις την Εύρεση και ζητάς από το AirTag σου να αναπαράγει ήχο από το ενσωματωμένο ηχείο. Αυτό θα σε οδηγήσει στην τοποθεσία του. Επιπλέον μπορείς να λάβεις ακριβή τοποθεσία και οδηγίες, για να φτάσεις στο αντικείμενο που ψάχνεις αν το iPhone σου εξοπλίζεται και αυτό με τεχνολογία Ultra Wideband.

Apple AirTag 01

Όταν όμως το αντικείμενό σου δεν βρίσκεται κοντά και νομίζεις ότι το έχεις χάσει, τότε μπορείς να βάλεις το AirTag σε λειτουργία Απώλειας (Lost Mode) μέσα από το Find My. Σε αυτή την περίπτωση το AirTag μεταδίδει την θέση του σε κοντινές συσκευές. Αν περάσει ένα άλλο iPhone κοντά, τότε μπορεί να εντοπιστεί η τοποθεσία του χαμένου σου αντικειμένου και να μεταδοθεί σε εσένα. Αυτή η μετάδοση πληροφοριών είναι πλήρως κρυπτογραφημένη άρα δεν γίνεται να αποκαλυφθεί σε κανέναν άλλο εκτός από εσένα. Ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο μπορείς να ανακτήσεις τα χαμένα σου αντικείμενα είναι δηλώνοντας στοιχεία επικοινωνίας στο AirTag. Αν κάποιος βρει το χαμένο σου αντικείμενο, μπορεί μέσω NFC να λάβει τα στοιχεία σου και να επικοινωνήσει μαζί σου για να σε βοηθήσει.

Το AirTag διαθέτει τεράστια αυτονομία, η οποία ξεπερνά τον έναν χρόνο, οπότε μπορεί να εντοπιστεί ακόμα και μετά από πολύ καιρό. Αν χρειαστεί αλλαγή η μπαταρία του, το άνοιγμα της συσκευής και η τοποθέτηση νέας είναι πολύ απλή διαδικασία. Μαζί με την αυτονομία τα AirTags προσφέρουν και προστασία από τα στοιχεία της φύσης, καθώς διαθέτουν πιστοποίηση IP67.

Apple AirTag 02

Σύνδεση με το iPhone

Όπως και με άλλες συσκευές της Apple, για παράδειγμα τα AirPods, η σύνδεση ενός AirTag με το iPhone είναι πανεύκολη. Μόλις βγάλεις το AirTag από τη συσκευασία και το φέρεις κοντά στο iPhone, το κινητό σου θα εμφανίσει άμεσα τη νέα συσκευή και θα σου δώσει την επιλογή να την συνδέσεις. Αφού συνδεθεί, μπορείς να της δώσεις ένα ξεχωριστό όνομα. Έπειτα, όταν χρειαστεί να εντοπίσεις τα AirTags σου, απλά μπαίνεις στο Find My.

Κάνε το AirTag δικό σου με ένα πολύχρωμο αξεσουάρ

Το AirTag έφτασε στη MediaMarkt και μπορείς να το αποκτήσεις σε συσκευασία του ενός ή σε πακέτο με 4 μαζί. Για να του δώσεις το δικό σου προσωπικό στυλ, η Apple έχει δημιουργήσει μια σειρά από αξεσουάρ ενώ και τρίτοι κατασκευαστές έχουν φτιάξει τα δικά τους. Συνόδευσε το AirTag σου με ένα μπρελόκ ή ένα loop λοιπόν, για να του δώσεις χρώμα, αλλά και για να το προσαρτήσεις ευκολότερα στα καθημερινά σου αντικείμενα!