Το εξαιρετικό ριμέικ του κλασικού παιχνιδιού στρατηγικής με βάση την επιλογή του επόμενου γύρου της δεκαετίας του 1990 UFO: Enemy Unknown εντυπωσίασε πέρυσι τους παίκτες σε ολόκληρο τον κόσμο και σημείωσε εντυπωσιακές πωλήσεις. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι η αμερικανική Firaxis ξεκίνησε αμέσως τις εργασίες για ένα πακέτο επέκτασης του XCOM: Enemy Unknown. Το πακέτο θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο XCOM: Enemy Within.

Tο όνομα μπορεί να προκαλέσει κάποια σύγχυση, αλλά το πλούσιο περιεχόμενο του add-on δικαιώνει την επωνυμία. Το XCOM: Enemy Within εισάγει στο παιχνίδι νέους εξωγήινους εχθρούς, αλλά και μια επίγεια απειλή – την οργάνωση EXALT η οποία στηρίζει τους στόχους των εξωγήινων.

Για τους νέους εχθρούς διατίθενται, φυσικά, και νέες λύσεις: οι διοικητές της XCOM έχουν στη διάθεσή τους νέα όπλα και εξοπλισμό, μπορούν να τροποποιούν γενετικά τους στρατιώτες τους, ακόμη και να τους τοποθετούν μέσα σε «μηχανοποιημένους εξωτερικούς σκελετούς». Επιπλέον, αυξάνεται ο αριθμός των πεδίων μάχης και των χαρτών κατά περίπου 50%, προστίθενται νέα στοιχεία στην ιστορία και διατίθενται σενάρια Multiplayer.

Το XCOM: Enemy Within είναι διαθέσιμο ως add-on για υπολογιστές και με τη μορφή του πακέτου XCOM: Enemy Within Commander Edition για το Xbox 360 και το PS3, το οποίο περιλαμβάνει το add-on και όλα τα περιεχόμενα.