Μπορεί το Xbox Series X να μην έχει κυκλοφορήσει ακόμα – το αναμένουμε με ανυπομονησία στις 10 Νοεμβρίου – αλλά η Microsoft φρόντισε να στείλει την κονσόλα της σε επιλεγμένα τεχνολογικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη next-gen κονσόλα και να προετοιμαστούμε για την gaming εμπειρία που υπόσχεται!

Το πρώτο κομμάτι, που όλοι αναμένουμε να τεστάρουμε, είναι η απόδοσή της. Τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά, καθώς φέρνει ακόμα και διπλάσια ταχύτητα σε κάποιες περιπτώσεις! Ακόμα και τα games που έτρεχαν σε 4K στο Xbox One X, συνήθως περιορίζονταν σε ταχύτητες 30fps. Το Xbox Series X, ωστόσο, κάνει το 4K gaming στα 60fps πραγματικότητα. Η νέα ισχυρότερη RDNA 2 GPU και ο Zen 2 επεξεργαστής ανεβάζουν θεαματικά τις επιδόσεις και την ποιότητα της εικόνας!

Μια ακόμα σημαντική βελτίωση ταχύτητας ακούει στο όνομα Quick Resume. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό σου επιτρέπει να μεταπηδάς από το ένα παιχνίδι στο άλλο με ελάχιστη καθυστέρηση χωρίς να χάσεις την πρόοδο στο παιχνίδι που έχεις αφήσει ανοικτό. Ουσιαστικά το Xbox Series X αποκτά πραγματικό multitasking μεταξύ παιχνιδιών, με τον χρόνο μετάβασης από το ένα παιχνίδι στο άλλο τα πέντε δευτερόλεπτα. Στις δοκιμές που έγιναν το Xbox Series X απέδειξε ότι μπορεί να κρατήσει ακόμα και 5 παιχνίδια ταυτόχρονα ανοιχτά και να επιτρέψει το Quick Resume μεταξύ τους!

Συνολικά το Xbox Series χαρακτηρίζεται από την ταχύτητά του. Είτε μιλάμε για την κάρτα γραφικών, τον επεξεργαστή ή τον δίσκο, η εμπειρία χρήσης της κονσόλας είναι πλέον αστραπιαία. Προπαράγγειλε το Xbox Series X από σήμερα, για να βιώσεις κι εσύ αυτή την ταχύτητα στις 10 Νοεμβρίου!