Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επόμενου Xbox Project Scorpio, έγιναν γνωστά σήμερα μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας Eurogamer.

Αναμενόμενα, το νέο Xbox που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία Project Scorpio, θα είναι η δυνατότερη κονσόλα της αγοράς όταν θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους. Έτσι επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η υπολογιστική ισχύς του Project Scorpio ξεπερνά τα 6 Teraflops όταν ο προκάτοχός του, το Xbox One περιορίζεται στο 1,3 Teraflop ενώ το PlayStation 4 Pro στα 4,2 Teraflop. Με οκταπύρηνο επεξεργαστή και 12GB μνήμη GDDR5, η Microsoft έχει προχωρήσει σε έναν εντυπωσιακό σχεδιασμό, και με τη GPU να μπορεί να συγκριθεί σε επιδόσεις με μια GTX 1070 της Nvidia ή με Fury X-class της AMD.

Στόχος της Microsoft είναι να κατασκευάσει την απόλυτη κονσόλα για παιχνίδια που θα μπορούν να τρέχουν απροβλημάτιστα στην 4K ανάλυση, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι δεδομένο με αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν για το Xbox One, θα είναι συμβατά και με το νέο Xbox ενώ δε θα υπάρχει κάποια αποκλειστικότητα που θα είναι συμβατή μόνο με τη συγκεκριμένη κονσόλα και όχι με το Xbox One ή το Xbox One S. Μάλιστα είναι στο χέρι του κατασκευαστή να κυκλοφορήσει ένα patch το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στο παιχνίδι του να τρέξει εγγενώς στην 4K ανάλυση, με ελάχιστη προσπάθεια.

Ακόμα βέβαια δε γνωρίζουμε την τελική τιμή της κονσόλας και φυσικά την εξωτερική της εμφάνιση, κάτι που πιθανότατα θα μάθουμε τον Ιούνιο στην έκθεση E3, τη μεγαλύτερη έκθεση για βιντεοπαιχνίδια.