Η Microsoft πέρασε την Πέμπτη το βράδυ στο στίβο της επόμενης γενιάς με πάρτι εκκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο. Από σήμερα το Xbox One διατίθεται σε 13 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μαζί με ποικίλες δωρεάν εφαρμογές, προσφορές ψυχαγωγίας και περισσότερα από 20 παιχνίδια – ορισμένα εκ των οποίων με τη μορφή αποκλειστικών τίτλων.

Στη Γερμανία διατίθενται προς το παρόν 21 παιχνίδια για τη νέα κονσόλα. Στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Αυστρία διατίθενται 22 αντίστοιχα παιχνίδια. Το παιχνίδι δράσης με ζόμπι Dead Rising 3 της Capcom δεν έχει λάβει χαρακτηρισμό USK ως προς την ηλικία και γι’ αυτό δεν μπορεί να δημοσιευθεί επίσημα από τη Microsoft.

Παρόλα αυτά, το Xbox One εξακολουθεί να προσφέρει άφθονες επιλογές. Η Microsoft ετοίμασε για τη νέα κονσόλα το λαμπερό παιχνίδι racing Forza Motorsport 5, τη βίαιη αρχαία περιπέτεια Ryse: Son of Rome, την ανανεωμένη έκδοση του κλασικού Beat’em Up Killer Instinct και το ιαπωνικό Rail-Shooter Crimson Dragon. Η Electronic Arts συμβάλλει με τα FIFA 14, NBA Live 14, Need for Speed Rivals και Battlefield 4, η Ubisoft με τα Assassin’s Creed 4, Just Dance 2014 και Fighter Within, και η Activision με τις προσαρμογές του Call of Duty: Ghosts και του Skylanders Swap Force.

Η επίσημη τιμή του Xbox One ανέρχεται στα 499 Ευρώ. Εκτός από ένα ασύρματο χειριστήριο και την κονσόλα, στη συσκευασία περιλαμβάνεται μια βελτιωμένη έκδοση του αισθητήρα Kinect της Microsoft, η οποία επιτρέπει τον κινητικό και φωνητικό χειρισμό του υλικού και του λογισμικού.