Στις 5 Σεπτεμβρίου πατάει Ελλάδα το Χbox One και η συντακτική ομάδα του MediaZine αποφάσισε να σας παρουσιάσει όλες τις αλλαγές που φέρνει στον χώρο των παιχνιδομηχανών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν!

8-πύρηνος επεξεργαστής x86 που επιτρέπει την άμεση και εύκολη εναλλαγή μεταξύ των παιχνιδιών και των εφαρμογών ψυχαγωγίας
Εισερχόμενη σύνδεση HDMI
Άφθονη μνήμη στα 8 GB RAM για απίστευτη ταχύτητα και (ατέλειωτο) σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500 GB για να “σώζετε” τα πάντα
Blu-ray (ε ναι)

Πιο βελτιωμένη εμπειρία online gaming

Τρεις πολύ βασικές διαφοροποιήσεις που αλλάζουν τον τρόπο που εξελισσόταν μέχρι στιγμής το online gaming:

Αρχικά, καλύτερο σύστημα εύρεσης συμπαικτών με τη λειτουργία Smart Match.

Απαλλαγείτε/αποφύγετε ενοχλητικούς παίκτες στα παιχνίδια σας! Το σύστημα φήμης στο προφίλ σας επιτρέπει να διατηρήσετε μία καλή φήμη και να σας κάνει match με άτομα του… επιπέδου σας!

Τέλος επίσης και στις βαρετές αναμονές στα λόμπι. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεόραση και να περιηγηθείτε στο Internet, ενώ το Smart Match κάνει τη δουλειά του (τύπου “κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει” ένα πράγμα).

Μοιραστείτε, ανταλλάξτε και χαρίστε τα παιχνίδια ελεύθερα.

Η χρήση των παιχνιδιών του Xbox One που κυκλοφορούν σε δίσκο δεν διαφέρει σε τίποτα με ό,τι κάνετε σήμερα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τη χρήση τους ή τη μεταβίβασή τους σε άλλα άτομα. Ισχύει ακριβώς ό,τι ισχύει σήμερα και για το Xbox 360. Αν προτιμάτε να αγοράζετε τα παιχνίδια σας ψηφιακά, μπορείτε να τα αποκτήσετε από το Xbox Live και να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Exclusive Παιχνίδια

Παίξτε μερικά από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα videogames αποκλειστικά στο Xbox One.
Δείτε αναλυτικά στο αφιέρωμά μας: Τα καλύτερα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά για Xbox One (link)

Kinect

Το Kinect έχει σχεδιαστεί από την αρχή και πλέον αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του Xbox One. Είναι πιο ακριβές. Αποκρίνεται καλύτερα. Είναι πιο εύχρηστο. Γενικά, το Kinect στο One, είναι “πιο Kinect”.

Η ασύγκριτη τεχνολογία καταγραφής εικόνας και ανίχνευσης κίνησης που διαθέτει σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα παιχνίδια και την ψυχαγωγία σας με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Συνδεθείτε αυτόματα στην κονσόλα σας με την είσοδό σας στο δωμάτιο. Είναι ένα εντελώς νέο Kinect για μια νέα γενιά ψυχαγωγίας.

Xbox SmartGlass

Το Xbox SmartGlass μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο ή το tablet σας σε δεύτερη οθόνη που αλληλεπιδρά έξυπνα το Xbox και εμπλουτίζει την εμπειρία ψυχαγωγίας σας. Το Xbox SmartGlass επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των συσκευών και της τηλεόρασής σας, ώστε να βελτιώσετε την εμπειρία με τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Τηλεχειριστήρια

Το Xbox πάντα φημιζόταν για το χειρισμό του και στο Χbox One οι κατασκευαστές έβαλαν πολλές νέες πινελιές.

Αρχικά, ανάλογα με το παιχνίδι ή την εφαρμογή, μπορείτε να ελέγξετε το Xbox One με φωνητικές εντολές 6 και χειρονομίες, με ένα χειριστήριο, ένα τηλεχειριστήριο ή μια συσκευή SmartGlass συμβατή με το Xbox One.

Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράτε μαζί του με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Στο παραδοσιακό χειριστήριο, οι νέες σκανδάλες τύπου Impulse παρέχουν ανάδραση υψηλής ακρίβειας για πιο ρεαλιστικές εμπειρίες.

Το Kinect από την άλλη, παρουσιάστηκε με κάμερα HD 1080p, πιο ακριβή παρακολούθηση κίνησης και μικρόφωνα που απομονώνουν το θόρυβο.

Τέλος χρησιμοποιώντας το tablet ή τηλέφωνο Windows, iOS ή Android μπορείτε να επεκτείνετε και να ελέγξετε το περιεχόμενο που εμφανίζεται στο Xbox One.

Μία επένδυση στο μέλλον

Συνοψίζοντας, η κονσόλα της Microsoft είναι μία παιχνιδομηχανή με υψηλή δυνατότητα προσαρμογής στις συνεχόμενες αλλαγές και εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι λήψεις και οι ενημερώσεις για τα παιχνίδια και τις εφαρμογές γίνονται αυτόματα και ανεπαίσθητα (στο παρασκήνιο), για να μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε άμεσα.

Το νέο Xbox, το Xbox One έρχεται…

[sc:product article=1144247][sc:product article=1144246]