Η οικογένεια Xbox One θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την επόμενη χρονιά, αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thurrott, η Microsoft ετοιμάζει πυρετωδώς ένα νέο Xbox One χωρίς οπτικό δίσκο.

Με την απουσία οπτικού οδηγού κάθε αγορά και εγκατάσταση παιχνιδιού θα πρέπει να γίνεται ψηφιακά. Ο λόγος που η Microsoft θα προχωρήσει σ’ αυτή την κίνηση είναι προκειμένου να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα πιο φθηνό μοντέλο το οποίο όμως θα φέρει τις ίδιες δυνατότητες με τα μεγαλύτερα αδερφάκια του.

Φυσικά το ερώτημα που δημιουργείται είναι τι θα κάνουν όσοι έχουν ήδη αρκετα παιχνίδια του Xbox One σε φυσική μορφή και θέλουν να αποκτήσουν τη νέα κονσόλα όταν αυτή θα κυκλοφορήσει. Η Microsoft φέρεται να έχει τη λύση και σ’ αυτό το πρόβλημα, αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα θα συνεργαστεί με αρκετά καταστήματα στα οποία οι χρήστες θα μπορούν να αφήσουν το παιχνίδι που έχουν προκειμένου να το προμηθευτούν σε ψηφιακή μορφή μέσω ειδικού κωδικού.

Ίσως η Microsoft μας δώσει όλες τις σχετικές πληροφορίες το καλοκαίρι στην έκθεση E3, τη μεγαλύτερη έκθεση βιντεοπαιχνιδιών, στην οποία όπως μάθαμε πρόσφατα δε θα παρευρεθεί επίσημα η Sony.