Από την 1η Ιουνίου, όλοι οι κάτοχοι του Xbox One μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες χρήστες, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή στη νέα υπηρεσία της Microsoft με την ονομασία Xbox Game Pass.

Στόχος της υπηρεσίας είναι να μπορεί ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε 100 παιχνίδια με κόστος συνδρομής €10 μηνιαίως και χωρίς να χρειάζεται αγορά κάποια άλλης συνδρομής όπως Xbox Live Gold. Κάθε συνδρομητής μπορεί να συνδεθεί μέσω του Xbox One σε ένα ειδικό μενού όπου εκεί εμφανίζονται περίπου 100 παιχνίδια, με τη λίστα να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Διάβασε επίσης: Το Uncharted γίνεται ταινία

Μόλις ο χρήστης επιλέξει τα παιχνίδια που θέλει να παίξει, μπορεί να ξεκινήσει το κατέβασμά τους στην κονσόλα, για απροβλημάτιστο παιχνίδι συγκριτικά με υπηρεσίες streaming όπως το PlayStation Now όπου βασική προϋπόθεση είναι μια πολύ καλή ευρυζωνική σύνδεση. Η ποικιλία των τίτλων που είναι διαθέσιμοι είναι μεγάλη με παιχνίδια όπως το Bioshock Infinite, NBA 2K16, LEGO Batman, Halo 5, ολόκληρη η σειρά Gears Of War και πολλά ακόμη.

Η Microsoft δίνει ακόμα τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστική εγγραφή στην υπηρεσία και να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που δίνει το Xbox Game Pass για 14 ημέρες.