Πριν από 23 χρόνια ακριβώς, η Microsoft ανακοίνωνε ότι είχε ολοκληρώσει την ανάπτυξη των Windows 95, μιας από τις σημαντικότερες εκδόσεις του γνωστού λειτουργικού συστήματος, το οποίο έμελλε να καθιερώσει τη Microsoft στο χώρο του software.

Στις μέρες μας, όσοι είχαν επαφή με το συγκεκριμένο λειτουργικό αλλά και όσοι δε τα χρησιμοποιίησαν αλλά θέλουν να δουν την εξέλιξη τους, μπορούν να κατεβάσουν ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα ως μια εφαρμογή και μάλιστα δωρεάν. Δημιουργός της εφαρμογής είναι ένας προγραμματιστής του Slack, o Felix Rieseberg, ο οποίος έχει ανεβάσει στο Github τη δημιουργία του η οποία σημειώστε ότι δεν είναι συμβατη μόνο με Windows αλλά μπορούν να την τρέξουν ακόμα και οι κάτοχοι mac υπολογιστών αλλά και Linux.

Εκτός από τη μπάρα εργασίας και το start menu που έκανε την εμφάνιση του με αυτη την έκδοση των Windows, όσοι κατεβάσουν την εφαρμογή μπορούν να τρέξουν το WordPad, το Paint, το File Explorer καθώς και άλλες ενσωματωμένες εφαρμογές. Μόλις 150MB απαιτούνται από τον αποθηκευτικό σας χώρο προκειμένου να εγκαταστήσετε την Windows 95 εφαρμογή ενώ εξίσου χαμηλές είναι και οι απαιτήσεις σε μνήμη.

Περισσότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο Github, εδώ.