Εδώ και 15 περίπου χρόνια η γερμανική εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Egosoft μεταφέρει τους κατόχους υπολογιστή στο διάστημα και με τη σειρά X προσφέρει ικανοποίηση στους φαν των κλασικών επικών έργων επιστημονικής φαντασίας, όπως τα Elite και Wing Commander. Στις 15 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει επιτέλους άλλο ένα διαστημικό έργο. Το X Rebirth έρχεται να ταράξει τα νερά του σύμπαντος X και φέρνει μια τεράστια νέα περιοχή ανάμεσα στα αστέρια για τους νέους και τους βετεράνους της σειράς.

Ένα σουπερνόβα αναδιάρθρωσε το σύμπαν στο X Rebirth και ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός νεαρού τυχοδιώκτη ο οποίος διασχίζει το γαλαξία με το εγκαταλελειμμένο διαστημόπλοιο Pride of Albion. Όπως συνηθίζεται στους κλασικούς διαστημικούς τίτλους, δίνεται κυρίως βάρος στην ελευθερία παιχνιδιού. Στα πλαίσια ενός απέραντου σύμπαντος δίνονται μικρές και μεγάλες μάχες, ενώ μια ολοκληρωμένη προσομοίωση της οικονομίας επιτρέπει τη συσσώρευση πλούτου μέσω εμπορικών συναλλαγών και ελέγχου της αγοράς.

Ο παίκτης μπορεί ακόμη και να παράγει προϊόντα και να χτίζει αυτοκρατορίες με εμπορικούς σταθμούς, βιομηχανικά συγκροτήματα, αγροκτήματα ή εργοστάσια όπλων. Τέλος, οι προγραμματιστές διηγούνται μια επική ιστορία, της οποίας το νήμα ξετυλίγεται σταδιακά κατά τη χρονοβόρα παραμονή στο εικονικό διάστημα. Το X Rebirth αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου για υπολογιστές. Εκτός από την απλή έκδοση, το παιχνίδι θα διατεθεί και σε μια πλούσια, περιορισμένη συλλεκτική έκδοση.