Η σειρά RPG The Witcher της πολωνικής εταιρείας CD Projekt Red θεωρείται πλέον καλτ. Από την πρώτη κυκλοφορία της το 2007, τα επεισόδια The Witcher (για υπολογιστές) και The Witcher 2: Assassins of Kings (για υπολογιστές και Xbox 360) έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα. Έτσι, το RPG το οποίο βασίστηκε σε έναν φανταστικό χαρακτήρα ενός μυθιστορήματος του Andrzej Sapkowski έγινε ίσως η πιο επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών του ανατολικού μας γείτονα.

Με μέση βαθμολογία 86% έως 88% και 200 διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα είναι σίγουρο: οι δημιουργοί των δύο επεισοδίων The Witcher που κυκλοφόρησαν μέχρι σήμερα κάνουν κάτι σωστά. Στους παίκτες αρέσει κυρίως ο σοβαρός τρόπος αφήγησης για ενηλίκους, το βάθος της εμπειρίας παιχνιδιού, η ποιότητα των γραφικών και η απόδοση σε συνδυασμό με τον πλούσιο ήχο.

Μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να πωληθούν μερικά ακόμη εκατομμύρια αντίτυπα του παιχνιδιού σχετικά με την ιστορία του σκοτεινού μάγου Geralt από τη Rivia. Το 2014 θα κυκλοφορήσει το The Witcher 3: Wild Hunt για υπολογιστές, PS4 και Xbox One προσφέροντας περίπου εκατό ώρες διασκέδασης μέσω της εξερεύνησης ενός τεράστιου, ανοιχτού φανταστικού κόσμου. Μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του τρίτου The Witcher στην παραπάνω αφίσα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της πώλησης έξι εκατομμυρίων αντιτύπων.