Η επόμενη έκδοση των Windows 10 κυκλοφορεί όπως γνωρίζουμε εδώ και μερικές ημέρες στις 17 Οκτωβρίου, και μία από τις αλλαγές που μπορεί να δούμε σ’ αυτή, είναι η μετονομασία του Windows Store σε Microsoft Store.

Τουλάχιστον αυτό γίνεται κατανοητό από την τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 Fall Creator’s Update που περιλαμβάνει την αλλαγή στην αντίστοιχη εφαρμογή, και η οποία έρχεται με διαφορετικό εικονίδιο. Αυτό δείχνει μια τσάντα, στην επιφάνεια της οποίας υπάρχει το λογότυπο της Microsoft. Μέχρι στιγμής η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τη συγκεκριμένη αλλαγή, κάτι που είναι θέμα χρόνου.

Πλέον και το ηλεκτρονικό κατάστημα των Windows 10 μέσω του οποίου ο κάθε χρήστης μπορεί να κατεβάσει εφαρμογές και παιχνίδια, έχει την ίδια ονομασία με τα κανονικά καταστήματα της Microsoft στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και με το διαδικτυακό κατάστημα. Στα Microsoft Store, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει εκτός από υπολογιστές Surface της Microsoft και άλλο hardware της εταιρείας (Xbox), περιφερειακά αλλά και υπολογιστές τρίτων κατασκευαστών