Διαθέσιμη είναι από χθες η νέα αναβάθμιση για τα Windows 10 Fall Creators Update, και η οποία φέρνει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά στο δημοφιλέστερο desktop λειτουργικό σύστημα.

Ένα από τα σημαντικότερα είναι η  υποστήριξη των Mixed Reality συστημάτων που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους από εταιρείες όπως η Lenovo, η Acer, η Samsung και η Dell, φέρνοντας την εικονική πραγματικότητα στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, με το κόστος των σχετικών συστημάτων να μην ξεπερνά τις περισσότερες φορές τα €400. Τo “My People” είναι ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αφού επιτρέπει στον χρήστη να «καρφιτσώσει» στη μπάρα εργασίας τις αγαπημένες του επαφές, με τις οποίες μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας μέσω εξωτερικών εφαρμογών που υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα. Μία από αυτές είναι το Skype ενώ η λίστα αναμένεται να μεγαλώσει σύντομα.

Άλλα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι το OneDrive files on-demand για εμφάνιση στον File Explorer όλων των αρχείων που έχετε στην cloud υπηρεσία της Microsoft χωρίς όμως να καταλαμβάνουν χώρο από το δίσκο. Ακόμα οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν βελτιώσεις στο gaming, τα πρώτα στοιχεία της νέας σχεδιαστικής γλώσσας Fluent, καλύτερη προστασία σε ransomware επιθέσεις από το Windows Defender καθώς και την εφαρμογή Remix για εύκολη δημιουργία βίντεο στα οποία ο χρήστης μπορεί να προσθέσει εντυπωσιακά εφέ.

Το Fall Creators Update είναι διαθέσιμο μέσω Windows Update ενώ σε όσους δεν εμφανίζεται, μπορούν να δοκιμάσουν να κατεβάσουν τον Upgrade Assistant από το επίσημο website της Microsoft.