Πριν μερικές ημέρες, η Microsoft προωθούσε στο twitter τα Windows 1.0 και τελικά δεν ήταν τυχαίο. Η τρίτη σεζόν του Stranger Things, της διάσημης τηλεοπτικής σειράς sci-fi του Netflix, διαδραματίζεται το 1985, όπου είναι η ίδια χρονιά που κυκλοφόρησαν τα Windows 1.0. Έτσι για να γιορτάσει αυτό το γεγονός η Microsoft, κυκλοφόρησε εφαρμογή για τα Windows 1.11, διαθέσιμη για λήψη από το Microsoft Store των Windows 10.

Η Microsoft διαφημίζει τα…Windows 1.0

Η εφαρμογή για τα Windows όχι μόνο προσομοιώνει το περιβάλλον χρήσης της πρώτης έκδοσης Windows αλλά περιλαμβάνει διάφορα easter egg και μυστικά τα οποία αναφέρονται στην τρίτη σεζόν του Stranger Things. Περιλαμβάνει επίσης διάφορα παιχνίδια και παζλ για να αναπολήσεις εκείνη την εποχή αλλά και ξεκλειδώνει αποκλειστικό περιεχόμενο της σειράς.

Αν και τα Windows 1.11 θα είναι σχετικά γνωστά σε όσους χρησιμοποίησαν τα αρχικά Windows αλλά υπάρχουν μερικές διαφορές. Για αρχή, τα πρώτα Windows ερχόντουσαν διαθέσιμα σε δισκέτες floppy, είχαν μέγεθος περίπου 720kb και απαιτούσαν 320KB RAM. Τα Windows 1.11 εκτός του ότι απαιτούν Windows 10, καταλαμβάνουν περίπου 775MB και είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των 16 ετών, λόγω του επιπρόσθετου περιεχομένου από τη σειρά.