Πριν από δέκα χρόνια η Nintendo δίχασε την κοινότητα των φαν του Zelda, αλλά μόνο μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά η περιπέτεια Wind Waker για το Gamecube. Με την ανακοίνωση της τελευταίας περιπέτειας του Links αρκετοί φαν απογοητεύτηκαν λόγω της οπτικής κόμιξ – η οποία, όμως, ταίριαζε τέλεια με την ατμόσφαιρα και το σενάριο, όπως αποδείχτηκε με το πέρασμα του χρόνου. Τώρα οι παίκτες θα έχουν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να απολαύσουν το καταπληκτικό στυλ γραφικών υψηλής ανάλυσης με το The Legend of Zelda: Wind Waker HD.

Αν ψάχνετε μια συναρπαστική περιπέτεια για το Wii U, θα σας αποζημιώσει αναμφίβολα

Εκτός από την οπτική βελτιστοποίηση και μερικές πρόσθετες λεπτομέρειες, δεν αλλάζει τίποτα στον θρυλικό τίτλο Zelda. Όπως και πριν από δέκα χρόνια, ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του νεαρού Link με τα αμυγδαλωτά μάτια και αναζητά την αδερφή του Aril, την οποία απήγαγε ένα γιγάντιο πουλί και τη μετέφερε στο κάστρο του κακού Ganondorf.

Όπως συνηθίζεται στη σειρά, θα πρέπει να εξερευνήσει μπουντρούμια, να πολεμήσει με τέρατα και να λύσει γρίφους χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, όπως σπαθιά, γάντζους ή μπούμερανγκ (τώρα ακόμη πιο εύκολα μέσω της οθόνης αφής του Wii U pad). Επειδή το χωριό του Links βρίσκεται σε ένα νησί στα μισά ενός απομακρυσμένου ωκεανού, το ταξίδι στη θάλασσα αποκτά μεγάλη σημασία στο The Legend of Zelda: Wind Waker HD. Πάνω στο ιστιοφόρο η κατεύθυνση του ανέμου ελέγχεται με μελωδικό τρόπο με τη βοήθεια μιας μπαγκέτας.

Το The Legend of Zelda: Wind Waker HD αξίζει τα λεφτά του ακόμη και δέκα χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευση. Αν ψάχνετε μια συναρπαστική περιπέτεια για το Wii U, θα σας αποζημιώσει αναμφίβολα. Και αν δεν έχετε στη διάθεσή σας το Wii U, μπορείτε να αγοράσετε την κονσόλα μαζί με το παιχνίδι στο πακέτο περιορισμένης έκδοσης Wii U Zelda.