Ένα ξεχωριστό κλιματιστικό παρουσιάζει η Samsung στην ευρωπαϊκή αγορά από τον επόμενο μήνα. Με την ονομασία Wind Free AR9500M, το νέο κλιματιστικό της κορεατικής εταιρείας ξεχωρίζει μιας και λύνει δύο γνωστά προβλήματα, την ενόχληση από τα κρύα ρεύματα αέρα αλλά και τις υψηλές χρεώσεις ρεύματος.

Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην ήπια διασπορά του κρύου αέρα μέσα από 21.000 μικρούς αγωγούς αέρα, μια μέθοδος που δημιουργεί “still air” (ακινησία αέρα), καθώς ο αέρας κινείται με ταχύτητα πιο χαμηλή από 0.15m/s. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, το μοντέλο AR9500M χαμηλώνει τη θερμοκρασία γρήγορα χάρη στη λειτουργία Fast Cooling Mode (Λειτουργία Γρήγορης Ψύξης), ενώ μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, αλλάζει αυτόματα στη λειτουργία Wind-FreeTM Cooling Mode (Λειτουργία Ψύξης Χωρίς Αέρα). Το συγκεκριμένο σύστημα ψύξης 2 βημάτων έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 72%.

Αποτελώντας ένα ακόμη κομμάτι του IoT κόσμου, το AR9500M είναι συμβατό με Wi-Fi και μπορεί να ελεγχθεί από οπουδήποτε με τη χρήση ενός smartphone μέσω της εφαρμογής Samsung Smart Home. Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες μπορούν να ρυθμίζουν εξ αποστάσεως τη θερμοκρασία, να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις, να λαμβάνουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πώς λειτουργεί το κλιματιστικό τους, να παρακολουθούν την καθημερινή κατανάλωση ενέργειας, να