Το WhatsApp είναι μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων παγκοσμίως με περισσότερους από 1 δισ. ενεργούς χρήστες.

Μετά την προσθήκη λειτουργίας φωνητικών κλήσεων πριν λίγο καιρό, η ομάδα ανάπτυξης της εφαρμογής προετοιμάζει άλλη μια σημαντική αλλαγή, αυτή των βιντεοκλήσεων. Ήδη η δυνατότητα αυτή έχει προστεθεί στη δοκιμαστική έκδοση του WhatsApp για την πλατφόρμα του Android και σύντομα αναμένεται να «περάσει» και στην τελική έκδοση αλλά και σε άλλες πλατφόρμες όπως αυτή του iOS.

Οι πρώτες εικόνες φανερώνουν ένα γνώριμο περιβάλλον που μοιάζει αρκετά με άλλες παρόμοιες εφαρμογές όπως το FaceTime ή το Messenger ενώ ο χρήστης σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, μπορεί να στείλει πολύ εύκολα κάποιο μήνυμα στην εταιρεία. Η ποιότητα του βίντεο είναι εξαιρετική σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές όπως επίσης και η ποιότητα του ήχου. Με τη λειτουργία των βιντεοκλήσεων, το WhatsApp έρχεται να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση στο Skype, στο FaceTime και το Duo, την τελευταία πρόταση της Google που όμως δεν έχει συναντήσει επιτυχία. Επιπλέον το Facebook στο οποίο ανήκει το WhatsApp, έχει ήδη το Messenger το οποίο και αυτό πρόσφατα ξεπέρασε το 1 δισ. χρήστες.

Η επίσημη ενεργοποίηση των βιντεοκλήσεων στις περισσότερες πλατφόρμες στις οποίες κυκλοφορεί η εφαρμογή του WhatsApp αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους.