Στην πρόσφατη έκθεση Computex, ανάμεσα στα gadget που ξεχώρισαν, περιλαμβάνεται η ανακοίνωση του Asus VivoWatch BP, του νέου smartwatch της εταιρείας.

Στην ουσία το VivoWatch BP είναι ένα έξυπνο ρολόι που απευθύνεται σε όσους αθλούνται αφού ανάμεσα στις δυνατότητές του περιλαμβάνεται η παρακολούθηση της πίεσης του αίματος αλλά και μια ένδειξη απελευθέρωσης της σωματικής έντασης.

Η εμφάνισή του σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει γενικά στη συγκεκριμένη αγορά, όμως από πλευράς δυνατοτήτων, η πρόταση της Asus ενσωματώνει μια σειρά από εξελιγμένους αισθητήρες.  Δύο από αυτούς, ο ηλεκτροκαρδιογραφικός και ο φωτοπληθυσμογραφικός μετράνε την τρέχουσα πίεση του αίματος ενώ και οι δύο λειτουργούν ταυτόχρονα για να παρέχουν καλύερη ακρίβεια.

Διάβασε επίσης: Το smartphone VIVO NEX S έχει οθόνη που καλύπτει το 91% της συνολικής εμπρόσθιας επιφάνειάς του

Φυσικά το VivoWatch BP καταγράφει χρήσιμα δεδομένα όπως τον παλμό της καρδιάς, την ποιότητα του ύπνου σας αλλά και γενικά την όλη αθλητική σας δραστηριότητα, παρέχοντας συμβουλές και προσωπικές προτάσεις για καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι για παράδειγμα μπορεί να σας αναφέρει πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε, πόσα βήματα πρέπει να κάνετε και σήμερα, αλλά και άλλες πληροφορίες βασισμένες στα καθημερινά δεδομένα που καταγράφει.

Η τιμή του υπολογίζεται περίπου στα $170 ενώ στην Ευρώπη θα το δούμε μέσα στον Αύγουστο.