Το νέο smartphone της Vivo Apex, πρόκειται για ένα πρωτότυπο τηλέφωνο το οποίο διαθέτει οθόνη η οποία στο μισό κάτω μέρος της μπορεί να αναγνωρίσει το δακτυλικό σου αποτύπωμα αλλά και μία selfie κάμερα η οποία κρύβεται, όταν δεν τη χρησιμοποιείς.

Σε αντίθεση με το Vivo X20 Plus στο οποίο έπρεπε να τοποθετήσεις το δάκτυλό σου σε συγκεκριμένο σημείο στην οθόνη, το Vivo Apex δεν απαιτεί κάτι τέτοιο. Παρά μόνο, να στοχεύσεις το μισό κάτω μέρος της οθόνης, ώστε να γίνει η αναγνώριση. Πρόκειται για το πρώτο smartphone στον κόσμο με αυτή τη δυνατότητα και η Vivo θέλει να το φωνάξει δυνατά. Τόσο δυνατά, που το περίπτερό της στην έκθεση MWC 2018 γέμισε από δημοσιογράφους και επισκέπτες.

Αν και δεν είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή, μας αφήνει σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας με ανυπομονησία το πρώτο smartphone που θα κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων με αυτή την τεχνολογία.

Vivo Apex

Αν θέλεις ακόμη περισσότερη ασφάλεια, το Vivo Apex σου εξασφαλίζει ακόμη μία λειτουργία. Μπορείς να χρησιμοποιείς δύο δάχτυλα ώστε να ξεκλειδώσεις το τηλέφωνο ή να πραγματοποιήσεις την πληρωμή. Όχι το καθένα ξεχωριστά αλλά και τα δύο ταυτόχρονα.

Με άλλα λόγια θα μπορούσες να κλειδώσεις συγκεκριμένα αρχεία του τηλεφώνου και να επιλέξεις ένα φίλο σου, ώστε μόνο όταν θα είστε μαζί θα μπορείτε να τα δείτε. Βέβαια, η διαδικασία ξεκλειδώματος θα ήταν λίγο άβολη, αφού θα έπρεπε να πιάσετε ταυτόχρονα και οι δύο το τηλέφωνο. Παρ’ όλα αυτά, γίνεται!

Οι εκπλήξεις όμως με το Vivo Apex δεν σταματούν εδώ. Όπως θα παρατήρησε κάποιος, τα πλαίσια πάνω και κάτω από τη συσκευή είναι πολύ μικρά. Άρα, που βρίσκονται οι αισθητήρες, το ακουστικό αλλά και η κάμερα;

Οι αισθητήρες αλλά και το ακουστικό ενσωματώθηκαν κάτω από την οθόνη με τον ήχο να φτάνει στα αυτιά σου μέσω δονήσεων όπου μεταφέρονται από το ίδιο το πλαίσιο και την οθόνη. Επίσης, κατευθύνουν τον ήχο απευθείας στα αυτιά σου, ώστε πολύ δύσκολα να μπορεί κάποιος να κρυφακούσει.

Vivo Apex

Ο αισθητήρας φωτός βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή αλλά αυτό που κινεί την περιέργεια, είναι η τοποθεσία της κάμερας. Η κάμερα, εμφανίζεται μόνο όταν τη χρειάζεσαι. Ναι, αλλά που βρίσκεται; Όταν θέλεις να τραβήξεις μία φωτογραφία, η selfie κάμερα εμφανίζεται από το πάνω μέρος στο οποίο προηγουμένως ήταν αόρατη. Ένας μικρός μηχανισμός αναδύει την 8MP κάμερα σε μόλις 0.8 δευτερόλεπτα.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα χαρακτηριστικά για τη συσκευή, η Vivo υποστηρίζει πως θα διαθέτει hi-fi ήχο από τα δύο στερεοφωνικά ηχεία στη βάση της συσκευής αλλά και διπλό σύστημα καμερών στο πίσω μέρος.

Αν και το Vivo Apex δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά, οι τεχνολογίες της κρυμμένης κάμερας αλλά και της οθόνης που διαβάζει αποτυπώματα, σίγουρα θα αποτελέσουν βασικά χαρακτηριστικά μελλοντικών smartphone. Ίσως και εντός του 2018.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση MWC 2018.