Την Κίνα επέλεξε η HTC για τα αποκαλυπτήρια του HTC Vive Focus, της απάντησης της εταιρείας στο Oculus Go, στα αυτόνομα συστήματα δηλαδή εικονικής πραγματικότητας, τα οποία συνδυάζουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και δε χρειάζονται σύνδεση με υπολογιστή ή smartphone για να λειτουργήσουν.

Έχοντας αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με το συγκεκριμένο τομέα μετά την κυκλοφορία του Vive πριν μερικά χρόνια, η HTC παρουσιάζει ένα νέο ασύρματο σύστημα το οποίο δε χρειάζεται εξωτερικούς αισθητήρες αφού διαθέτει τη δυνατότητα εντοπισμού της πραγματικής θέσης του χρήστη στο τρισδιάστατο χώρο. Παρόμοιο σύστημα διαθέτουν και τα Mixed Reality συστήματα που έχουν παρουσιαστεί τους τελευταίους μήνες για τα Windows 10 της Microsoft.

Το HTC Vive Focus ενσωματώνει οθόνες AMOLED αλλά και το Snapdragon 835, το chipset που συναντάμε στα κορυφαία smartphones με οκταπύρηνο επεξεργαστή.  Η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει ένα πρώτο teaser video στο οποίο μπορούμε να δούμε τον ξεχωριστό σχεδιασμό της συσκευής, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες πέρα από την υποστήριξη της πλατφόρμας Vive Wave VR. Μελλοντικά θα ανακοινωθούν τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας η οποία υπολογίζεται κάπου μέσα στο 2018.