Το Vimeo αποτελεί μία video streaming υπηρεσία όπως και το YouTube, απευθυνόμενη όμως κυρίως σε καλλιτέχνες που θέλουν να διαθέσουν τη δημιουργία τους σε μια υπηρεσία με πολύ λιγότερο θόρυβο. Με τη νέα ανακοίνωση του, το Vimeo υποστηρίζει 8K βίντεο, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και βίντεο HDR, κάτι που για πολλούς θεωρείται σημαντικότερο από απλά μια μεγαλύτερη ανάλυση.

Τα HDR βίντεο πρέπει να έχουν καταγραφεί από συμβατό hardware και δίνει πολύ πιο ζωντανά χρώματα σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση.

Για την αναπαραγωγή HDR video ο χρήστης θα χρειαστεί απλά μια συσκευή που να υποστηρίζει βίντεο κωδικοποιημένο με το HEVC format, κάνοντας χρήση του HDR10. Μάλιστα κάποιες νεώτερες συσκευές της Apple όπως το Apple TV 4K, το iPhone X και τα φετινά iPad Pro, υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Με την κίνηση αυτή το Vimeo υποστηρίζει πλέον την ανώτερη ανάλυση που μπορεί να δημιουργηθεί ένα βίντεο, και είναι πλέον δική μας δουλειά το να αποκτήσουμε ένα σύστημα το οποίο μπορεί να αναπαράγει χωρίς κολλήματα το σχετικό περιεχόμενο.