Τον τελευταίο καιρό, έχει κάνει την εμφάνισή του ένα ξεχωριστό USB Stick το οποίο ονομάζεται USB Killer. Με τιμή $49, το USB Killer δεν αναλαμβάνει να αποθηκεύσει τα δεδομένα σας αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό και επικίνδυνο όπως το να «σκοτώσει» κάθε υπολογιστή στον οποίο θα συνδεθεί, και μάλιστα άμεσα.

Για να το πετύχει αυτό, το USB Killer θα πρέπει από πριν να έχει συνδεθεί στο ρεύμα να φορτιστεί και με τη σύνδεσή του σε έναν υπολογιστή, είτε αυτός είναι επιτραπέζιος είτε είναι φορητός, καταφέρνει να περάσει μεγαλύτερη ποσότητα ρεύματος  (300volts) απ’ ότι επιτρέπεται στη συγκεκριμένη θύρα, με αποτέλεσμα να γίνεται υπερφόρτωση και η μητρική πλακέτα του υπολογιστή να «καίγεται». Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η όλη διαδικασία διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, και γίνεται άμεσα μόλις ο χρήστης συνδέσει το USB Killer σε μία από τις USB θύρες.

Οι περισσότεροι υπολογιστές της αγοράς είναι εύκολα θύματα μπροστά στο USB Killer από τη στιγμή που η μητρική πλακέτα τους δεν είναι μονωμένη κατάλληλα, κάτι που ισχύει ακόμα και για υπολογιστές τελευταίας γενιάς όπως το νέο MacBook Pro της Apple.