Ίσως στο μέλλον, η επόμενη παραγγελίας σας από το MediaMarkt, καταφθάσει σε εσάς με ένα drone και σε ελάχιστα λεπτά αφού αρκετές εταιρείες courier πειραματίζονται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η UPS είναι μία από αυτές και σε συνεργασία με την Workhorse Group που ειδικεύεται στην κατασκευή Drones, προχώρησε σε δημόσια δοκιμή του δικού της συστήματος το οποίο βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Η δοκιμή αφορούσε την παράδοση δέματος σε αγροτικό προορισμό από το Drone και την ασφαλή επιστροφή του. Η απογείωση αλλά και η επιστροφή του drone γίνεται μέσα από ένα ειδικά κατασκευασμένο ηλεκτρικό όχημα της UPS του οποίου η οροφή μπορεί να μετακινηθεί προκειμένου να εμφανίσει το drone της UPS στο οποίο έχει γίνει φόρτωση του προιόντος.

Το drone ονομάζεται UAV Workhorse HorseFly και είναι ένα οκτακόπτερο drone το οποίο είναι πλήρως ενσωματωμένο στη γραμμή ηλεκτρικών/υβριδικών φορτηγών της Workhorse. Ο οδηγός του φορτηγού τοποθετεί το δέμα σε ένα κλωβό ο οποίος οδηγείται στο drone προκειμένου στη συνέχεια και με το πάτημα ενός κουμπιού, να ξεκινήσει η πτήση προς τον προορισμό παράδοσης. Η αυτονομία πτήσης διαρκεί έως 30 λεπτά ενώ μπορεί να μεταφέρει δέματα που ζυγίζουν έως 4.5 κιλά.

Βέβαια το όλο σχέδιο βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, περιμένοντας παράλληλα και την άδεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Π.Α ή αλλιώς FAA.