Αν η εποχή που ζούμε είναι η «εποχή της εικόνας», τότε ποτέ δεν ήταν καλύτερη, απ’ότι στις νέες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, τις Ultra HD!

Mε την είσοδο των νέων, ευρείας οθόνης τηλεοράσεων στη ζωή και στο σαλόνι μας τα τελευταία χρόνια, οι ορολογίες «HD Ready», «Full HD» μπήκαν στην καθημερινότητα μας. Κάποιοι πράγματι ήξεραν τι σημαίνουν αυτά τα αρχικά (ΗD: high definition = υψηλή ευκρίνεια), άλλοι πάλι τα συνέδεαν απλώς με την …τελική διαφορά στην τιμή τους. Η διαφορά προφανώς και ήταν ουσιαστική και είχε να κάνει με την ποιότητα της εικόνας της κάθε τηλεόρασης, ειδικά σε μια εποχή που το ψηφιακό σήμα παγιοποιήθηκε σε όλη τη χώρα. Αν λοιπόν είμαστε ευχαριστημένοι με μία full HD τηλεόραση, η οποία έχει ανάλυση οθόνης 1920 × 1080 Pixel, εξασφαλίζει καθαρό περίγραμμα, πλούσιο χρώμα και μεγάλη λεπτομέρεια βάθους, τι άραγε θα περιμέναμε από μια συσκευή με τέσσερις φορές μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε σχέση με αυτή;

Τι είναι οι Ultra HD τηλεοράσεις

Όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα της εικόνας. Τον αριθμό από «κομμάτια», τα γνωστά μας pixel, τα οποία «γεμίζουν» όλη την επιφάνεια της οθόνης, σε οριζόντια και κάθετη διάταξη. Στις Ultra HD, όπως η νέα Samsung F 9000,  αυτό το νούμερο «απογειώνεται» στα σχεδόν 4.000 pixel οριζόντια και ξεπερνούν τα 2.000 κάθετα (3840 x 2160), με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα, που βασίζεται στην υπεροχή σε τρία βασικά στοιχεία: στην αντίθεση, τη φωτεινότητα και τη λεπτομέρεια.

Φωτεινότητα

Ό,τι κι αν προβάλλεται στην οθόνη, εμφανίζεται «ενισχυμένο» και πιο καθαρό, από πλευράς λεπτομέρειας και ευκρίνειας, εξαιτίας της βελτιωμένης διείσδυσης του φωτός στα νέας τεχνολογίας πάνελ.

Αντίθεση

Ξεχάστε τις θολές εικόνες, τα «μπερδεμένα» τοπία και τα ασαφή χρώματα: εδώ όλα είναι πλέον πιο ξεκάθαρα, καθώς τα μαύρα είναι πλέον πιο έντονα και τα λευκά πιο φωτεινά, δίνοντας ένα πολύ πιο ακριβές και ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Λεπτομέρεια

Η ανάλυση, για την οποία τόσο επιμένουμε, δεν είναι ένα τεχνικό χαρακτηριστικό, που αφορά μόνο όσους είναι φίλοι της τεχνολογίας. Το αντίθετο: είναι κάτι το οποίο κάνει τη διαφορά και το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά, αφού η λεπτομέρεια στην εικόνα είναι ασύγκριτη με ότι άλλο έχετε δει μέχρι σήμερα!

Βελτίωση της εικόνας

know-about-4K-Ultra-HD-Full-HD-1080p-vs-4K-Ultra-HDMε την τεχνολογία βελτίωσης της οποιασδήποτε εικόνας που προβάλλεται στην οθόνη μιας UHD Tv όπως είναι η Samsung F 9000, υπάρχει η δυνατότητα να μετατρέπονται απλές εικόνες σε UHD. Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία, μειώνεται ο οπτικός «θόρυβος» ενώ βελτιώνεται και η λεπτομέρεια, δηλαδή με μια κουβέντα, η εικόνα γίνεται αυτόματα πιο «καθαρή».

 Σχεδίαση

Οι τηλεοράσεις γίνονται όλο και πιο λεπτές, όλο και πιο ελαφριές. Στις Ultra HD, οι οποίες κυκλοφορούν σε μεγέθη που ξεπερνούν τις 50 ίντσες, η σχεδίαση έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς η επιλογή τους τις καθιστά βασικό σημείο αναφοράς στο σαλόνι μας. Έτσι οι προσεγμένες, σύγχρονες γραμμές και η προσπάθεια να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο όγκος τους, είναι ένα στοιχείο στο οποίο έχει δοθεί μεγάλη προσοχή από τους κατασκευαστές.