Το Nintendo Switch έχει ανεβάσει ρυθμούς στις πωλήσεις και η ίδια η Nintendo ξεπούλησε κυριολεκτικά από τις μίνι εκδόσεις των SNES Classic και NES Classic, όπου και κυκλοφόρησε μερικούς μήνες πριν. Το γεγονός αυτό έρχεται να εκμεταλλευτεί έξυπνα η Hyperkin, η οποία θα επανακυκλοφορήσει το αγαπημένο σε όλους Game Boy.

Η Hyperkin το παρουσίασε στην έκθεση CES 2018 και όπως ανέφερε ο αντιπρόσωπος της εταιρείας, στόχος τους να είναι να το διαθέσουν προς πώλησε μέσα στο 2018.

Η μικρή παιχνιδοκονσόλα της Hyperkin, βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή ενώ η πλήρης ονομασία της θα είναι Ultra Game Boy. Αν και έχει τον ίδιο σχεδιασμό με τα αυθεντικά Game Boy, είναι αρκετά πιο βελτιωμένο. Λογικό θα έλεγε κανείς, έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια.

Game Boy

Σε αντίθεση με το πλαστικό περίβλημα του αυθεντικού, η Ultra έκδοση του Game Boy βρίσκεται μέσα σε μία θήκη αλουμινίου. Τα ρυθμιστικά της έντασης και της αντίθεσης θα υπάρχουν στην ίδια θέση ενώ θα υπάρχει και ένα τρίτο πλήκτρο με το οποίο θα μπορείς να ρυθμίσεις τη φωτεινότητα της LCD οθόνης. Κι αν δεν σου αρέσει η επιπλέον φωτεινότητα και θέλεις να κρατήσεις την gaming εμπειρία σε retro εποχές, μπορείς να την απενεργοποιήσεις εντελώς.

Το Ultra Game Boy θα έχει συνολικά αυτονομία 6 ωρών ενώ θα μπορείς να το φορτίσεις μέσω της θύρας USB Type-C, ενσωματώνει 2 στερεοφωνικά ηχεία αλλά και εξόδους ήχου τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά του πλευρά.

Αντίθετα με τις κονσόλες της Nintendo, το Ultra Game Boy δεν έχει προεγκατεστημένα παιχνίδια και κάποιος θα αναρωτηθεί τι είδους παιχνίδια θα παίξει. Μα φυσικά, όλες τις «κασέτες» που είχες από παιδί ξεχασμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το Ultra Game Boy θα είναι συμβατό τόσο με παιχνίδια από το Game Boy αλλά και το Game Boy Color. Φυσικά, αν δεν έχεις ούτε ένα παιχνίδι στη διάθεσή σου, θα χρειαστεί να αγοράσεις, οπότε και καλύτερο θα ήταν να κάνεις πρώτα μία έρευνα αγοράς.

Game Boy

Πάντως, η Hyperkin μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες παιχνιδοκονσόλες με αυτή που να είναι πιο κοντά στο Ultra Game Boy να είναι το Smart Boy, το οποίο μπορεί να μετατρέψει το smartphone σε ένα πραγματικό Game Boy και με υποστήριξη των λεγόμενων cartridges («κασέτες» παιχνιδιών).

Για την ώρα, τα επίσημα χείλη της Hyperkin δεν έχουν αναφερθεί ούτε για την τιμή πώλησης αλλά και ούτε για την ημερομηνία κυκλοφορίας του, αν και υπάρχουν ελπίδες για το καλοκαίρι του 2018 με τιμή λίγο κάτω από τα $100.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018