Η HTC προετοιμάζει την επόμενη ναυαρχίδα της η οποία θα φέρει πιθανότατα την ονομασία HTC U12. Σύμφωνα με σημερινές αξιόπιστες πληροφορίες, γνωρίζουμε ότι η HTC ετοιμάζεται να κάνει τα αποκαλυπτήρια της συσκευής της τον ερχόμενο Απρίλιο ενώ έχουμε και μια πρώτη γεύση για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αυτή θα διαθέτει.

Αρχικά θα ξεχωρίζει η οθόνη των 5,99 ιντσών με ανάλυση QHD+ αν και δε γνωρίζουμε το αν η HTC θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με άλλους κατασκευαστές, επιλέγοντας την αναλογία διαστάσεων 18:9 η 19:9. Στο εσωτερικό πάντως η συσκευή θα διαθέτει το τελευταίο chipset της Qualcomm, το Snapdragon 845 με 6GB RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο καθώς και μπαταρία 3420mAh, μία από τις μεγαλύτερες που έχουμε συναντήσει σε ναυαρχίδα της HTC.

Στον τομέα της κάμερας, η HTC θα επιλέξει τη διπλή λύση, με αισθητήρες των 12 και 16MP από τη Sony, ενώ στο εμπρόσθιο μέρος θα υπάρχει μια τρίτη κάμερα στα 8MP. Επιπλέον, το U12, θα διαθέτει την απαραίτητη αδιαβροχοποίηση, μέσω του προτύπου IP68. Τέλος περιμένουμε ότι το HTC U12 θα στηρίζεται το Android 8.0 Oreo, στην επιφάνεια του οποίου θα υπάρχει το Sense 10, το γραφικό περιβάλλον που αναπτύσσει η ίδια η HTC, σε συνδυασμό με το Edge Sense 2.0 καθώς και το Face Unlock.