Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου των Η.Π.Α, Donald Trump, ο CEO της Apple, Tim Cook του εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πλεονέκτημα που θα αποκτήσει η Samsung από τη στιγμή που δεν θα υπόκειται στην επιβολή των πρόσθετων δασμών που έχουν αποφασιστεί για προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος o Trump σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, την περασμένη Παρασκευή γευμάτισε με τον Cook όπου και έλαβε χώρα η συγκεκριμένη συζήτηση. Όπως είναι γνωστό, στα περισσότερα προϊόντα της Apple αλλά και άλλων αμερικανικών εταιρειών που κατασκευάζονται στην Κίνα, πρόκειται να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί 10% από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η Microsoft επισημαίνει πως δεν αναπτύσσει streaming-only XBOX αυτή την περίοδο.

Αυτό αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όπως περιφερειακά και wearables (Apple Watch, AirPods) ενώ για κινητά τηλέφωνα, laptops, οθόνες, παιχνιδοκονσόλες, και λαμπτήρες τεχνολογίας LED, το μέτρο αναβλήθηκε πρόσφατα για τις 15 Δεκεμβρίου.

Ο Trump ανέφερε ότι τα επιχειρήματα του Cook ήταν «αρκετά εποικοδομητικά». Η Samsung σε αντίθεση με την Apple και πολλές άλλες εταιρείες του χώρου, κατασκευάζει τα προϊόντα της σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Βιετνάμ και της Νοτίου Κορέας. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν εντάσσεται στη νέα πολιτική των Η.Π.Α για δασμούς σε τεχνολογικά προϊόντα κάτι που της προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της Apple που αναμένεται να μετακυλήσει το επιπλέον κόστος στον καταναλωτή, αυξάνοντας την τιμή του προϊόντος.

Το Galaxy Note10, το κορυφαίο smartphone της Samsung θα ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά από τις 23 Αυγούστου ενώ τον επόμενο μήνα η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα iPhone αλλά και τη νέα γενιά του Apple Watch.