Εξέλιξη είχαμε σήμερα στο θέμα που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων smartphone της Google, των Pixel 4 και Pixel 4 XL.

Συγκεκριμένα το διάστημα που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των νέων Pixel, διευκρινήστηκε ότι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν και οι δύο συσκευές, μπορεί να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο ακόμα και όταν τα μάτια του είναι κλειστά. Κάτι τέτοιο αμέσως δημιούργησε αντιδράσεις αφού η ασφάλεια του όλου βιομετρικού συστήματος δεν ήταν στα επίπεδα που περίμεναν οι χρήστες και σίγουρα όχι σαν αυτή του Face ID της Apple. Επιπλέον η Google προώθεί το συγκεκριμένο τρόπο ξεκλειδώματος μιας συσκευής ως κάτι καλύτερο από τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, και γι’ αυτό άλλωστε κανέναν από τα νέα Pixel δεν διαθέτει σχετική τεχνική δυνατότητα.

Μετά τις αντιδράσεις, η Google ανακοίνωσε ότι τελικά είναι στα σχέδιά της να προσθέσει τη δυνατότητα το σύστημα αναγνώρισης προσώπου να μη λειτουργεί όταν ο κάτοχος της συσκευής δεν έχει ανοιχτά τα μάτια μου. Βέβαια το ερώτημα είναι το πότε θα μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο η Google, η οποία σύμφωνα με την τελευταία της ανακοίνωση, ετοιμάζει μια αναβάθμιση λογισμικού η οποία όμως θα κυκλοφορήσει «τους επόμενους μήνες»,