Η υπηρεσία streaming μουσικής Apple Music κατέκτησε τα 38 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή, έναντι 36 εκατομμυρίων το Φεβρουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Η Apple Music ανταγωνίζεται την Amazon, την Google και άλλες εταιρείες με ανάλογες πλατφόρμες,  καθώς το streaming έχει αναδειχθεί σε κύρια μορφή «κατανάλωσης» μουσικής. Οι επιδόσεις της Apple υπολείπονται σε σύγκριση με τα 71 εκατομμύρια συνδρομητές που διάθετε στο τέλος του 2017 ο ηγέτης της εν λόγω αγοράς, του Spotify.

Διάβασε επίσης: Η Apple θα εξαγοράσει την Texture, το ψηφιακό κιόσκι

Η Amazon Music Unlimited διαθέτει 16 εκατομμύρια συνδρομητές και η Pandora Media 5,48 εκατομμύρια αντίστοιχα, ενώ η Google δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό των συνδρομητών στην υπηρεσία της Google Play Music.

Το Spotify, προκειμένου να προσελκύσει συνδρομές, προσφέρει μία δωρεάν εκδοχή της υπηρεσίας, που χρηματοδοτείται από τις διαφημίσεις. Η Apple Music αντίστοιχα προσφέρει δωρεάν τρίμηνη πρόσβαση στην υπηρεσία, για να προσελκύσει νέους χρήστες. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή τη δυνατότητα έχουν αξιοποιήσει 8 εκατομμύρια χρήστες.