Όσοι επισκέφτηκαν την έκθεση IFA, η οποία έκλεισε τις πόρτες της την Τετάρτη, και πέρασαν από το περίπτερο της Toshiba, θα ανακάλυψαν πιθανότατα μερικά προϊόντα τα οποία δεν εντάσσονται στην κλασική γκάμα συσκευών του κατασκευαστή. Πρόκειται για τα φορητά ηχεία Bluetooth TY-SP1EU και TY-SP3EU.

Τα δύο ασύρματα ηχεία συνδέονται εύκολα με οποιαδήποτε συσκευή Bluetooth και επιτρέπουν την ασύρματη ροή μουσικής και την ανοιχτή ακρόαση. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν από μία είσοδο AUX και, επομένως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ενσύρματα – αν π.χ. η πηγή ήχου δεν έχει θύρα Bluetooth. Και τα δύο ηχεία διαθέτουν πλήκτρα ελέγχου των λειτουργιών ήχου. Έτσι, μπορείτε να αναπαράγετε μουσική, να διακόπτετε την αναπαραγωγή, να μεταβαίνετε στο επόμενο ή το προηγούμενο κομμάτι και να λαμβάνετε κλήσεις απευθείας από τα ηχεία, χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε το smartphone.

Τα δύο ασύρματα ηχεία συνδέονται εύκολα με οποιαδήποτε συσκευή Bluetooth και επιτρέπουν την ασύρματη ροή μουσικής και την ανοιχτή ακρόαση.

Το Toshiba TY-SP1EU έχει διαστάσεις 8,0 x 8,0 x 4,1 cm και ζυγίζει 100 g. Χάρη στο ενσωματωμένο μικρόφωνο υψηλής ποιότητας μεταφέρεται πολύ εύκολα και εξυπηρετεί ιδιαίτερα ως συσκευή ανοιχτής ακρόασης για τηλεδιασκέψεις και τηλεφωνικές κλήσεις. Το TY-SP1EU σε αρκτικό λευκό χρώμα έχει ισχύ 1,2 Watt RMS και χάρη στην τεχνολογία ακτινοβολητή μπάσων προσφέρει γεμάτο ήχο. Μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας αρκεί για περίπου οχτώ ώρες αναπαραγωγής μουσικής ή δέκα ώρες τηλεδιάσκεψης.

Το Toshiba TY-SP3EU με διαστάσεις 19,5 x 8,4 x 5,7 cm και βάρος 440 g είναι αρκετά μεγαλύτερο και πιο ογκώδες, αλλά προσφέρει και καλύτερο ήχο. Το στερεοφωνικό ηχείο 2.1 έχει συνολική ισχύ 6,5 Watt (2x ευρυζωνικά ηχεία 1,5 Watt RMS, 1x subwoofer 3,5 Watt RMS) και ξεχωρίζει για τον κρυστάλλινο ήχο και τα πλούσια μπάσα. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί ως εγκατάσταση ανοιχτής ακρόασης και μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας αρκεί για έως και δέκα ώρες αναπαραγωγής μουσικής. Η συσκευή θα διατεθεί σε ματ μαύρο και λευκό χρώμα.

Τα ηχεία Bluetooth Toshiba TY-SP1EU και Toshiba TY-SP3EU αναμένεται να κυκλοφορήσουν κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Ο κατασκευαστής δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις τιμές.