Με το NB10t-Α-101 η Toshiba παρουσιάζει έναν μικρό, εύχρηστο φορητό υπολογιστή Notebook με οθόνη αφής.

Η οθόνη HD έχει διαγώνιο 11,6 ιντσών (29,5 cm) και ανάλυση 1.366 x 768 pixel με οπίσθιο φωτισμό LED. Η οθόνη υποστηρίζει, επίσης, μια λειτουργία αφής που καταγράφει δέκα σημεία αφής ταυτόχρονα.

Το προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα Windows 8 συνδυάζεται ιδανικά με την οθόνη αφής. Εναλλακτικά προς την οθόνη αφής, η συσκευή διαθέτει touchpad με κινητικό χειρισμό.

Η απαραίτητη υπολογιστική ισχύς εξασφαλίζεται μέσω ενός επεξεργαστή Intel Celeron N2810 με ρυθμό χρονισμού 2.0 GHz, σε συνεργασία με τη μνήμη DDR3L RAM χωρητικότητας 2 GB. Η μνήμη της συσκευής μπορεί να επεκταθεί προαιρετικά στα 4 GB. Για την αποθήκευση των δεδομένων, το Toshiba NB10t-A-101 ενσωματώνει ένα δίσκο SATA χωρητικότητας 500 GByte.

Εκτός από το ελάχιστο βάρος 1,5 kg, οι μικρές διαστάσεις του NB10t-Α-101 το καθιστούν πρακτικό σύντροφο για τα ταξίδια. Οι εξωτερικές διαστάσεις του φορητού υπολογιστή Notebook ανέρχονται σε 284 x 208,6 x 25,1 mm. Μια μπαταρία 3 κυψελών τροφοδοτεί τη συσκευή για έως και οκτώ ώρες χωρίς σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Για ασφάλιση του φορητού υπολογιστή έναντι κλοπής, προστέθηκε στον εξοπλισμό του κλειδαριά Kensington. Όσον αφορά την προστασία των περιεχομένων, ενσωματώθηκε μια μονάδα Trusted Platform Module (TPM). Αυτή αποτελεί τη βάση για πολλές εφαρμογές κρυπτογράφησης.

Το Toshiba NB10t-A-101 επικοινωνεί ασύρματα μέσω Wi-Fi ή Bluetooth 4.0. Επίσης, διαθέτει τρεις θύρες USB, μία θύρα Ethernet LAN και μία υποδοχή κάρτας SD. Η σύνδεση οθονών και προβολέων επιτρέπεται μέσω της εξόδου HDMI ή RGB.

Τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία και το μικρόφωνο της HD κάμερας web 0,9 MP εξασφαλίζουν την ποιότητα του ήχου. Τέλος, για εξωτερικές λύσεις ήχου, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξοδο ακουστικών και είσοδο μικροφώνου.