Μαμά, μαμά! Να παίξω λίγο με το κινητό σου; Είναι σίγουρα μία ερώτηση που ακούγεται πολλές φορές μέσα στο σπίτι. Με τα περισσότερα παιδιά να έχουν αποκτήσει τεράστια οικειότητα με έξυπνες συσκευές όπως smartphones και tablets, αρκετές φορές μας βάζουν κανονικά τα γυαλιά και μας εκπλήσσουν με την δημιουργικότητά τους.

Τα παιδιά ολοένα γίνονται και πιο έξυπνα και συνεχώς βρίσκουν νέους τρόπους να διασκεδάζουν. Ο παραδοσιακός γκρινιάρης και το φιδάκι δείχνουν πολύ απλά στα μάτια τους και το smartphone της Μαμάς φαίνεται σαν το καλύτερο παιχνίδι του σπιτιού.

Ως γονείς, θέλουμε τα παιδιά μας να διασκεδάζουν και να περνάνε καλά. Βέβαια, πρέπει να βάζουμε περιορισμούς τόσο στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν όσο και στη διάρκεια. Εμείς εδώ στο MediaTrends, σας προτείνουμε 5 δωρεάν εφαρμογές για iPhone smartphones και 5 για Android, για να παίξετε μαζί με τα παιδιά και να έχετε όμορφες και ευχάριστες οικογενειακές στιγμές.

iPhone

1 – Κρυμμένα αντικείμενα παιδική χαρά

Ψάξτε και βρείτε αντικείμενα περισσότερα από 1000 αντικείμενα κάθε είδους σε ένα εκπληκτικό 3D περιβάλλον. Τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα τις ονομασίες των αντικειμένων ώστε να μπορούν να τα ψάχνουν από μόνα τους μέσα στην εικόνα ενώ ο εύκολος χειρισμός προτρέπει τους μικρούς μας φίλους να κάνουν τις σωστές επιλογές. Όμορφα σχεδιασμένες παιδικές χαρές με υπέροχα αντικείμενα σε υπέροχες εικόνες που θα διασκεδάσουν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς.

 

2 – Street Music Academy

Ένα παιχνίδι γεμάτο ρυθμό και φαντασία. Με το Street Music Academy τα παιδιά μπορούν να μάθουν τα βασικά της μουσικής, χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο. Μπορούν να παίξουν κάθε είδους μουσικό όργανο μέσα από ένα διαισθητικό περιβάλλον, να παίξουν τον ρυθμό που ακούν αγγίζοντας την οθόνη αλλά και μάθουν να αναγνωρίζουν όλες τις βασικές νότες σε 3 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Ώρα για μουσική λοιπόν!

 

3 – Green Riding Hood

Η εφαρμογή αφηγείται ένα πανέμορφο παραμύθι που κρατάει το ενδιαφέρον στους μικρού μας φίλους από την αρχή έως το τέλος. Απολαυστικά 3D γραφικά που εντυπωσιάσουν και τους γονείς, όμορφα σχεδιασμένους χαρακτήρες και εκπληκτική αφήγηση. Το παραμύθι προτρέπει τα παιδιά να ακολουθήσουν συμβουλές για μία υγιής καθημερινότητα, έχει minigames για να παίζουν αλλά και το εξαιρετικά σπάνιο βιβλίο συνταγών της γιαγιάς, που όλα τα παιδιά λαχταρούν.

 

Top εφαρμογές4 – Disney Creativity Studio 2

Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν δικές τους εικόνες, δικούς τους χαρακτήρες και να ζωγραφίσουν εκατοντάδες σκίτσα. Μέσα στην εφαρμογή θα βρουν πολλές δημιουργικές σελίδες για να χρωματίσουν με τα χρώματα της επιλογής τους, με απεριόριστα εργαλεία ζωγραφικής ή ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες που έχετε ήδη αποθηκευμένες στο τηλέφωνο. Θα προσθέσουν εκπληκτικά εφέ με το δικό τους όνομα αλλά και το δικό τους μήνυμα επάνω στην εικόνα. Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να βγάλουν τον καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα τους.

 

Top εφαρμογές5 – Shapes

Το κλασσικό παιχνίδι που βάζουμε τα σωστά σχήματα και χρώματα στα αντίστοιχα μέρη του πίνακα, κυκλοφορεί και για το smartphone. Ένα φωτεινό γεμάτο χρώματα παιχνίδι, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επιλέγουν το σχήμα που τους ενδιαφέρει και να εκπαιδεύονται στην ονομασία του, να μελετήσουν τις πλευρές των σχημάτων αλλά και να αναπτύξουν έξυπνους τρόπους να αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα γύρω τους.

 

Android

Top εφαρμογές1 – Lego Juniors Create & Cruise

Τα Lego τα γνωρίζουν όλα τα παιδιά. Με το επίσημο παιχνίδι της Lego, τα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν τους δικούς τους χαρακτήρες και να βάλουν τη φαντασία τους να δουλέψει, κατασκευάζοντας φιγούρες και οχήματα. Αφού δημιουργήσουν, μπορούν να κάνουν βόλτες στους χάρτες της Lego και να παίξουν με άλλες κατασκευές. Ένα πανέμορφο, φωτεινό περιβάλλον που περιλαμβάνει ελικόπτερα, αυτοκίνητα, μεγάλα φορτηγά και πολλά νέα μοντέλα, για να δημιουργούν πραγματικά ότι θέλουν.

 

Top εφαρμογές2 – Hannah’s High School Crush

Κατάλληλο για κορίτσια, το παιχνίδι λαμβάνει μέρος στο σχολείο όπου η Hannah, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, πρέπει να εκτελέσει διάφορες δραστηριότητες τόσο εντός του σχολείου όσο και στο σπίτι. Η μικρή Hannah, μπορεί να καλλωπιστεί, να ετοιμαστεί για το σχολείο, να επιλέξει τα ρούχα που θέλει να βάλει αλλά και να ετοιμαστεί για το πρώτο ραντεβού.

 

Top εφαρμογές3 – Φωτεινή ζωγραφική

Με χρώματα που λάμπουν, το παιδί μπορεί να μάθε να ζωγραφίζει διαφόρων ειδών ζωάκια όπως σκυλάκι, κουνέλι, πάντα, άλογο, καμηλοπάρδαλη, ελέφαντα και πολλά άλλα. Με οδηγίες ολοκλήρωσης, τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν τους χρωματισμούς που επιθυμούν και να δημιουργήσουν από μόνα τους εκπληκτικά έργα ζωγραφικής.

 

 

Top εφαρμογές4 – Σκέφτομαι και γράφω – Ελληνικό αλφάβητο

Ειδικά για τις μικρότερες ηλικίες, το παιχνίδι θα μάθει τη σωστή προφορά, τονισμούς όπως και όλα τα γράμματα, ώστε να γίνει η ένταξη στο σχολείο ακόμη πιο εύκολη. Ακόμη και αν το παιδί έχει μόλις ξεκινήσει το σχολείο, μπορεί να χρησιμοποιεί το παιχνίδι αυτό για εξάσκηση. Σέρνοντας με το δάχτυλο από τη μία πλευρά έως την άλλη της οθόνης, το παιδί μπορεί να δει τόσο τα κεφαλαία όσο και τα μικρά γράμματα.

 

Top εφαρμογές5 – Κλασσικά παραμύθια

Είτε είναι ώρα για ύπνο, είτε ένα όμορφο απογευματινό στο σπίτι, τα παιδιά πάντα αγαπούν και μαγεύονται από ένα παραμύθι. Η εφαρμογή με τα κλασσικά παραμύθια όπως, Το Μολυβένιο Στρατιωτάκι, Η κοκκινοσκουφίτσα, Πινόκιο, Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια, Ο Κοντορεβυθούλης, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Η Ωραία Κοιμωμένη και άλλα, θα κρατήσουν συντροφιά σε όλους τους μικρούς φίλους. Με Ελληνική αφήγηση, τα παιδιά διασκεδάζουν με κλασσικά παραμύθια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές.