Τον Απρίλιο τελικά θα κυκλοφορήσει η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 όπως επιβεβαίωσε σήμερα η Microsoft σε άρθρο στο επίσημο blog της εταιρείας.

Με ονομασία Sping Creators Update, η νέα αναβάθμιση αναμένται να «κλειδώσει» στα τέλη της επόμενης εβδομάδας κάτι που σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξή της και θα ξεκινήσει η διαδικασία διάθεσής της στα 600 εκατομμύρια χρηστών του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος κάπου μέσα στον επόμενο μήνα. Μάλιστα από την ίδια ανακοίνωση γνωρίζουμε ότι η υποστήριξη που θα παρέχει η εταιρεία σε όσους προχωρήσουν στην εγκατάσταση της αναβάθμισης, θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο του 2019, πιστή δηλαδή με το χρονοδιάγραμμα των 18 μηνών που έχει θέσει εδώ και καιρό η εταιρεία.

Διάβασε επίσης: Ο παγκοσμίου φήμης αστροφυσικός Stephen Hawking “έφυγε” από τη ζωή

Ανάμεσα στα νέα χαρκατηριστικά που φέρνει το Spring Creators Update, ξεχωρίζει το Timeline, η υποστήριξη HDR και οθονών με υψηλό DPI αλλά κυρίως διάφορες αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον που είναι άμεσα συσχετιζόμενες με τη γλώσσα σχεδιασμού Fluent Design που κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή της στα Windows 10. Ήδη η Microsoft έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης που για την ώρα έχει την ονομασία Redstone 4 και η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές Φθινόπωρο.