Η Google συνεχίζει να εμπλουτίζει την υπηρεσία YouTube Music με νέες δυνατότητες, προχωρώντας στην παρουσίαση της desktop web εφαρμογής αλλά και στην πλήρη υποστήριξη της Siri.

Στην πρώτη περίπτωση, η Google δίνει τη δυνατότητα να έχετε το YouTube Music ως ανεξάρτητη εφαρμογή (pwa) στον υπολογιστή σας, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να ανοίγετε την ιστοσελίδα μέσω του browser σας. Στην ουσία η εμπειρία είναι η ίδια χωρίς όμως τα περιττά στοιχεία του περιβάλλοντος ενός browser. Όσοι επιθυμούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή, θα πρέπει αρχικά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα και να επιλέξουν το μικρό εικονίδιο που βρίσκεται στο δεξί μέρος της μπάρας διευθύνσεων. Η Google αναφέρει πάντως ότι η δυνατότητα αυτή θα ενεργοποιηθεί σταδιακά σε όλους τους χρήστες. Με τον τρόπο αυτό το YouTube Music έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στις δυνατότητες που προσφέρει το Spotify, το οποίο όμως διαθέτει εκτός από web εφαρμογή, και εγγενείς εφαρμογές για τις περισσότερες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου και των desktop λειτουργικών.

Η δεύτερη λειτουργία που παρουσιάζει το YouTube Music απευθύνεται αποκλειστικά σε iOS χρήστες οι οποίοι μπορούν πλέον να ζητούν από τη Siri να αναπαράγει τραγούδια απευθείας από την υπηρεσία. Μέχρι πρότινος, η Siri υποστήριζε μόνο τη σχετική υπηρεσία της Apple, το Apple Music, όμως με το iOS 13 η εταιρεία έχει προσθέσει τη δυνατότητα η ψηφιακή της βοηθός να ενσωματώνεται σε τρίτες υπηρεσίες. Στις αρχές του μήνα μάλιστα, σε παρόμοια κίνηση προχώρησε και το Spotify, με το YouTube να ακολουθεί από σήμερα με τη δική του υπηρεσία streaming μουσικής.