Οι χρήστες Windows 10 υπολογιστών θα μπορούν σύντομα να έχουν παρόμοια δυνατότητα με αυτή των κατόχων MacBook και iPhone, πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις δηλαδή μέσα από τον υπολογιστή τους.

Ήδη η Microsoft έχει ξεκινήσει τις σχετικές δοκιμές με την τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 η οποία διατίθεται μόνο σε όσους συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα των Windows 10, με την ονομασία Windows Insiders. Η λειτουργία γίνεται εφικτή μέσω της εφαρμογής Your Phone του λειτουργικού συστήματος, με τη Microsoft να επεκτείνει σημαντικά τις λειτουργίες της αφού μέχρι σήμερα μπορεί να δέχεται τις ειδοποιήσεις και τα γραπτά μηνύματα ενός android smartphone, δίνοντας τη δυνατότητα απάντησης.

Με τις τηλεφωνικές όμως κλήσεις, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει μια επαφή ή να πληκτρολογήσει έναν αριθμό τηλεφώνου προκειμένου η κλήση να γίνει μέσω του smartphone του. Το μόνο που χρειάζεται είναι η υποστήριξη bluetooth από τον υπολογιστή και το smartphone να τρέχει την έκδοση 7.0 Nougat και άνω. Αν ο χρήστης δεν επιθυμεί να απαντήσει σε μια τηλεφωνική κλήση, θα μπορεί να ακυρώσει με το πάτημα ενός πλήκτρου την κλήση αλλά και να μεταφέρει τη συζήτηση από τον υπολογιστή στο κινητό, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μετακινηθεί.