Μπορεί το Xperia 5 να εντυπωσίασε πρόσφατα στην IFA 2019 και να αποτελεί ένα από τα καλύτερα smartphones της αγοράς, όμως η Sony έχει να προτείνει το Sony Xperia 8 στη mid-range κατηγορία.

Το Sony Xperia 8 είναι μια συσκευή η οποία έρχεται με οθόνη 6 ιντσών, τεχνολογίας LCD IPS και με ανάλυση Full HD+. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, και το Xperia 8 διαθέτει τη ξεχωριστή αναλογία 21:9 ενώ και οι δύο πλευρές προστατεύονται από Gorilla Glass 6. Η ασφαλής πρόσβαση στο μενού της συσκευής γίνεται με τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο δεξί μέρος της συσκευής όπως άλλωστε και στα Xperia 1 και Xperia 5.

Εσωτερικά συναντάμε το Snapdragon 630 SoC με 4GB μνήμης και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, ένας συνδυασμός που υπόσχεται ικανοποιητικές επιδόσεις. Η αυτονομία πάντως δεν αναμένεται να εντυπωσιάζει εξαιτίας της μπαταρίας των 2760mAh, η οποία υποστηρίζει παράλληλα και γρήγορη φόρτιση.

Δεν θα μπορούσε να λείπει και μια αναφορά στις φωτογραφικές δυνατότητες του Xperia 8, οι οποίες στηρίζονται στη διπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Η πρώτη έχει ανάλυση 12MP και διάφραγμα f/1.8 ενώ ο δεύτερος αισθητήρας των 8MP αναλαμβάνει τις ευρυγώνιες λήψεις. Τέλος, για τις selfies σας, το Xperia 8 στηρίζεται σε κάμερα των 8MP με διάφραγμα f/2.0

Αν και έχουμε δει τα υπόλοιπα μοντέλα της Sony, εντούτοις οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Xperia 8 θα κυκλοφορήσει μόνο στην Ιαπωνική αγορά, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα.