Στη σημερινή παρουσίαση της Xiaomi, η κινεζική εταιρεία έκρυβε μια τεράστια έκπληξη, το Xiaomi Mi MIX Alpha το οποίο αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στο χώρο των smartphones, αν και αρκετά ακριβή.

Με την πρώτη ματιά, το Xiaomi Mi MIX Alpha ξεχωρίζει για την τεράστια οθόνή του, τύπου flexible OLED η οποία έρχεται με διαγώνιο 7,92″ και ανάλυση 2088 x 2250 pixels. Αυτό που κάνει την οθόνη να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα smartphones είναι ότι καλύπτει  το μεγαλύτερο μέρος και της οπίσθιας όψης της συσκευής.

Στο πίσω μέρος συναντάμε επίσης και το τριπλό σετ φακών της συσκευής, οι οποίοι προστατεύονται από κρύσταλλο ζαφείρι. Ο κύριος αισθητήρας έρχεται με την εξωπραγματική ανάλυση των 108MP, υποστηρίζοντας την τεχνολογία Tetracell για pixel binning 4 σε 1.

Διάβασε επίσης: Η Samsung κατασκευάζει τον πρώτο 0.7μm-pixel αισθητήρα εικόνας στον κόσμο.

Η δεύτερη κάμερα αναλαμβάνει τις υπερευρυγώνιες λήψεις με ανάλυση 20MP, έχοντας τη δυνατότητα και για μακροφωτογράφιση.  Τέλος για τις κάμερες, υπάρχει τηλεφακός 12MP όπου με την κύρια κάμερα, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για selfies.

Περνώντας τώρα στο εσωτερικό, εκεί συναντάμε το Snapdragon 855+, σε συνδυασμό με 5G modem, 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον η Xiaomi έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στην ασύρματη φόρτιση, με τη μπαταρία των 4050 mAh να μπορεί να γεμίσει σε λιγότερα από 50 λεπτά με γρήγορη φόρτιση 40W. Κερασάκι στην τούρτα μπορεί να θεωρηθεί και η υποστήριξη 5G, κάνοντας την αγορά του “future proof” για τα επόμενα χρόνια.

Η συσκευή για τη Xiaomi αποτελεί concept, με την κινεζική εταιρεία να είναι έτοιμη να την κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα με τιμή περίπου €2500. Πάντως από τώρα η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι το Mi Mix Alpha θα διατεθεί σε ελάχιστα κομμάτια.