Θεωρείται δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίασης της Microsoft στην έκθεση E3, θα είναι αφιερωμένο στα αποκαλυπτήρια της δικής της cloud υπηρεσίας gaming που για την ώρα έχει την προσωρινή ονομασία Microsoft xCloud και θα αποτελεί σύμφωνα με τον CEO, «το netflix του gaming».

Πριν όμως τα αποκαλυπτήρια, η Microsoft έδωσε μια σειρά από πληροφορίες που αφορούν το xCloud, μετά και από την έναρξη κλειστών δοκιμών στις αρχές του μήνα οι οποίες πραγματοποιούνται μόνο με εργαζομένους της Microsoft.

Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη των xCloud servers στα datacenters που διαθέτει η Microsoft σε 13 διαφορετικές τοποθεσίες όπου και αποτελούν μέρος του Azure, συμπεριλαμβανομένου των Η.Π.Α, της Ασίας αλλά και της Ευρώπης. Θεωρείται σίγουρο ότι όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία λανσαρίσματος, η Microsoft θα επεκτείνει τους xCloud servers σε περισσότερα μέρη.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Το Google Stadia αποκαλύπτεται πλήρως μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον Kareem Chouldhry που είναι ο επικεφαλής του Cloud Gaming της Microsoft, ήδη οι developers έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα παιχνίδια τους απευθείας στο xCloud χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν κάποια νέα έκδοση για τη νέα πλατφόρμα.

Ακόμα η υπηρεσία έχει την τεχνική δυνατότητα να κάνει stream περισσότερα από 3.500 παιχνίδια χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή από την πλευρά των προγραμματιστών. Επιπλέον όλα τα παιχνίδια -και τα 1900- που έχουν κυκλοφορήσει ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο Xbox One, θα τρέχουν απροβλημάτιστα στο xCloud αφού η κεντρική ιδέα είναι ότι η Microsoft αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο να εγγυηθεί ότι όλα θα τρέχουν απροβλημάτιστα στη νέα της υπηρεσία.

Περισσότερα θα μάθουμε το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 23:00 όταν και θα ξεκινήσει η κεντρική παρουσίαση της Microsoft στην έκθεση E3.