Αναπάντεχη κίνηση από τη Microsoft, η οποία επέλεξε τα Game Awards για να παρουσίασει για πρώτη φορά την τελική εμφάνιση του νέου Xbox, ανακοινώνοντας παράλληλα και την τελική του ονομασία.

Το Xbox One X θα είναι στα ράφια των καταστημάτων στην ώρα του για την επόμενη χριστουγεννιάτικη περίοδο, και η εμφάνισή του διαφέρει αρκετά από ότι είχαμε συνηθίσει αφού αυτή παραπέμπει σε ένα μικρό πύργο PC. Αντίστοιχα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά σύμφωνα με τη Microsoft θα το τοποθετούν στην κορυφή των κονσολών νέας γενιάς, με την AMD να κυριαρχεί στο εσωτερικό με επεξεργαστή 4 φορές πιο γρήγορο από το Xbox One X και GPU, 2 φορές πιο γρήγορη από αυτή του Xbox One X.

Οι gamers θα πρέπει να περιμένουν παιχνίδια στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο και με κορυφαία γραφικά ανάλυσης 4K. Ένα από τα πρώτα παιχνίδια που θα κάνουν την εμφάνισή τους στη νέα κονσόλα θα είναι το Hellblade II, για το οποίο πήραμε μια εντυπωσιακή πρώτη γεύση μέσα από το trailer που δημοσίευσε παράλληλα η εταιρεί. Το χειριστήριο που θα συνοδεύει την κονσόλα έχει ελάχιστες αλλαγές ενώ θα είναι συμβατό και με παλαιότερες εκδόσεις του Xbox.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το Xbox Series X το επόμενο διάστημα και κυρίως στην E3 όπου θα παρουσιαστούν τα games που θα είναι διαθέσιμα από την πρώτη ημέρα κυκλόφορίας.