Το επόμενης γενιάς XBOX είναι ήδη υπό ανάπτυξη και ονομάζεται XBOX Scarlett. Η τουλάχιστον αυτό είναι το προσωρινό του όνομα. Η Microsoft αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της E3 2019 το  επόμενης γενιάς XBOX και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά θα είναι μία πανίσχυρη κονσόλα, που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν.

«Για εμάς η κονσόλα είναι βασικό συστατικό της συνολικής gaming εμπειρίας. Μία κονσόλα πρέπει να είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη για ένα και μόνο πράγμα. Το gaming.»

είπε ο Phil Spencer, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του XBOX

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Phil Spencer, η Microsoft δείχνει να κάνει στροφή 180 μοιρών όσο αφορά το gaming και δηλώνει έτοιμη να φέρει τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά παιχνίδια στην κονσόλα της. Σε αντίθεση φυσικά με το μήνυμα του «media player console» που πέρασε κατά την κυκλοφορία του XBOX One.

Το XBOX Scarlett φαίνεται πως θα είναι ένα πανίσχυρο gaming μηχάνημα, αποτελούμενο από ειδικά κατασκευασμένα chip της AMD και έναν SSD. Η Microsoft ανακοίνωσε πως η κονσόλα θα κυκλοφορήσει «Holiday 2020» όπου αυτό σημαίνει κάπου κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων, μεταξύ Οκτώβριου και Δεκέμβριου 2020. Όπως αναμενόταν, το πρώτο παιχνίδι που ανακοινώθηκε ήταν το Halo Infinite ενώ σύμφωνα με τη Microsoft, όλα τα παιχνίδια των προηγούμενων XBOX θα είναι συμβατά με τη νέα γενιά.

Αν και η ανακοίνωση έγινε, δεν γνωρίζουμε πως θα είναι η ίδια η κονσόλα, αφού δεν δημοσιεύτηκε καμία φωτογραφία. Επίσης δεν γνωρίζουμε και το επίσημο όνομά της. Αντιθέτως γνωρίζουμε αρκετά βασικά χαρακτηριστικά τα οποία δείχνουν εντυπωσιακά.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει ειδικά κατασκευασμένος επεξεργαστής της AMD Zen 2 με αρχιτεκτονική Navi ενώ σύμφωνα με τη Microsoft, το XBOX Scarlett θα είναι 4 φορές πιο ισχυρό από το XBOX One X. Θα είναι σε θέση να τρέξει παιχνίδια έως και τα 120fps, σε αναλύσεις 8K και θα υποστηρίζει γραφικά Ray Tracing.

Ο SSD θα βρίσκεται σε όλες τις εκδόσεις XBOX και είτε η κονσόλα θα τον χρησιμοποιεί ως Virtual RAM ανάλογα τις απαιτήσεις του παιχνιδιού ή ως αποθηκευτικό χώρο μειώνοντας τους χρόνους loading έως και 40 φορές. Αυτό θα επιτρέψει στους developers να σχεδιάζουν πιο λεπτομερή περιβάλλοντα χωρίς περιορισμούς ενώ όσο αφορά τη RAM η κονσόλα θα εξοπλίζεται με τεχνολογία GDDR6.

Το Halo Infinite θα είναι ο βασικός τίτλος κυκλοφορίας της κονσόλας, αν και τουλάχιστον για την αρχή ίσως να μην χρειαστείς άμεσα νέους τίτλους. Αυτό διότι η κονσόλα θα είναι συμβατή με όλα τα παιχνίδια  των προηγούμενων γενιών XBOX. Έτσι το Scarlett θα παίζει παιχνίδια από το XBOX One, το XBOX 360 αλλά και το πρώτο XBOX.